CARSNEWS
AUTONEWS

Το Peugeot 208 Rally 4 είναι ένα “παιχνίδι” 208 ίππων!

Η Peugeot είναι μία από εκείνες τις εταιρίες με μακρά ιστορία στον χώρο των motorsports και πιο συγκεκριμένα, στις ειδικές διαδρομές των rallies. Έτσι, δεν έχασε χρόνο μετά το λανσάρισμα του ολοκαίνουριου 208 στην αγορά και παρουσιάζει το διάδοχο του 208 R2 που ονομάζεται 208 Rally 4.

Όπως είναι απολύτως φυσικό, το αγωνιστικό 208 βασίζεται στην πολιτική έκδοση του γαλλικού hatchback και αποτελεί το αποτέλεσμα σχεδόν 18 μηνών εξέλιξης. Διαθέτει ένα νέο, αρκετά διακριτικό ομολογουμένως, bodykit, ζάντες ελαφρού κράματος 15 ιντσών για τα χωμάτινα events και 17 ιντσών για τα ασφάλτινα, αναβαθμισμένη ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για την μεγιστοποίηση της πρόσφυσης.

Κι αυτό γιατί παρά το τι μπορεί να υπονοεί το όνομα “Rally 4”, το συγκεκριμένο 208 δεν είναι τετρακίνητο. Η ισχύς μεταδίδεται στους τροχούς του εμπρός άξονα μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων της Sadev και μιας που αναφερθήκαμε στην ισχύ, οφείλουμε να πούμε ότι για την κίνηση του αγωνιστικού 208 φροντίζει ο τρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος 1200άρης βενζινοκινητήρας που βρίσκουμε και στο μοντέλο παραγωγής, αλλά αναβαθμισμένος με μεγαλύτερο turbo και την ECU της Magnetti Marelli. Έτσι, ο λιλιπούτειος κινητήρας παράγει 208 ίππους στις 5.450 σ.α.λ. και 290 Nm ροπής στις 3.000 σ.α.λ. Όλη αυτή η περιποίηση της Peugeot Sport όμως έχει το κόστος της και στην προκειμένη περίπτωση, αυτό ορίζεται στα €66.000 προ φόρων στη Γαλλία.

Related Articles

Αυτό είναι το τέλος του Fiat 124 Spider… στην Ευρώπη τουλάχιστον!

cars

Η Dodge παραδέχεται ότι η μέρες του Hellcat V8 είναι μετρημένες.

cars

Η Porsche 911 Turbo S κοιτά στα μάτια την McLaren 720S.

cars

Νέο Hyundai i10. Ένα μεγάλο μικρό

cars

Νέο Volkswagen Polo GTI. Oι πρώτες πληροφορίες

cars

Kosmocar. Δίνει τρείς μήνες παράταση στα μοντέλα όλων των μαρκών της

cars

Αυτό είναι το νέο Lexus NX πριν το επίσημο ντεμπούτο του!

cars

Η Land Rover λανσάρει επιτέλους το Defender V8.

cars

Το νέο Ford Bronco παίζει στη λάσπη και εντυπωσιάζει!

cars