CARSNEWS
AUTONEWS

Το Renault 5 αναγεννιέται ως ηλεκτρικό!

Η επιβεβαίωση του δημοσιεύματος της προηγούμενης εβδομάδας που έκανε λόγο για αναβίωση κάποιων εμβληματικών ονομάτων της Renault για τα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της δεν άργησε να έρθει καθώς η γαλλική εταιρία ήδη χρησιμοποίησε το θρυλικό “5” για ένα άκρως εντυπωσιακό, ρετρο-φουρουτιστικό πρωτότυπο που λειτουργεί ως προπομπός για ένα μοντέλο παραγωγής εντός των επόμενων ετών. Πότε συγκεκριμένα δεν γνωρίζουμε αλλά κρίνοντας από αυτό που βλέπουμε, η Renault έχει ήδη αργήσει!

Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανακοίνωση της εταιρίας, το “5 Prototype” όπως ονομάζεται επίσημα το concept, αντλεί αρκετά στοιχεία από τους προγόνους του και θα αποτελέσει ένα από τα μοντέλα-πυλώνες για το σχέδιο της Renault να μετατρέψει το 30% των πωλήσεων της σε ηλεκτρικές μέχρι το 2025. Ο επικεφαλής της μάρκας, Luca de Meo, που όσο ήταν στην Fiat διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναβίωση του 500, δήλωσε:

Η εμπειρία μου με έχει διδάξει ότι η επανεφεύρεση ενός cult προϊόντος ανάβει μία φλόγα κάτω από ολόκληρη την εταιρία. Αυτό είναι ένα cult μοντέλο σε τιμή που πολλοί θα βρούνε προσιτή. Και αυτή είναι μονάχα η αρχή για ολόκληρη την Renault.

Με πιο απλά λόγια, η νοσταλγία πουλάει και αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις μέχρι τώρα. Στα του αυτοκινήτου τώρα, δεν έχουμε να πούμε πολλά πέραν αυτών που βλέπεις, αλλά οφείλουμε να σημειώσουμε κάτι γι’ αυτό που βλέπεις. Γιατί το 5 Prototype είναι ακριβώς αυτό. Ένα πρωτότυπο που φέρνει στη μνήμη τα κλασικά Supercinq και R5 Turbo με το μυώδες αμάξωμα, τα πρησμένα φτερά και τις σπορ λεπτομέρειες. Δεν γνωρίζουμε πώς θα το μεταμορφώσει η διαδικασία που πρέπει να περάσει για να λανσαριστεί στην αγορά. Η έκδοση παραγωγής σίγουρα δεν θα είναι ίδια με το πρωτότυπο αλλά τουλάχιστον το πρωτότυπο αποτελεί μία εξαιρετική αφετηρία. Κατά τα άλλα, όπως είπαμε: ηλεκτρικό, ώστε να ανταγωνιστεί το Νέο 500… λογικό!

The post Το Renault 5 αναγεννιέται ως ηλεκτρικό! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το 2022 η νέα BMW X1.

cars

Βελτιωμένο CUPRA Ateca με 350 ίππους

cars

Voge 900DS Concept– Με σκοπό τη περιπέτεια

cars

Το Ράλι Παλάδιο 2023 έρχεται το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου με 39 συμμετοχές

cars

myAADEapp – Νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

cars

Τηλεφώνημα για βόμβα στον ΑΝΤ1, εκκενώνεται το κτίριο

cars

Αφαίρεσε 23 δόντια, γιατί έμεινε έγκυος – Έβαλε μασέλα και ξόδεψε χιλιάδες στον οδοντίατρο

cars

«Τραντάζομαι κάθε φορά που παίζει το βίντεο», λέει η κόρη του αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη

cars

Η Prodrive φέρνει το αναβαθμισμένο Hunter T1+ στο Dakar.

cars