CARSNEWS
AUTONEWS

Το Rimac C_Two ξεπούλησε τον πρώτο χρόνο παραγωγής πριν παρουσιαστεί!

Θυμάσαι την εποχή που γίνονταν ακόμα εκθέσεις αυτοκινήτου. Από εκείνη την εποχή, από το… μακρινό 2018 σε προσκαλώ να θυμηθείς το Rimac C_Two. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar από την Κροατία που τα νούμερα του είναι δύσκολο να χωνέψει κανείς: 4 ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 2.000 ίππων και 2.300 Nm ροπής που το εκτοξεύουν στα 96 km/h σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, στα 160 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα και στα 300 km/h από στάση σε 11,8 δευτερόλεπτα και “τερματίζουν” στα 412 km/h. Κι όλα αυτά ενώ το αμάξωμα ζυγίζει σχεδόν 2 τόνους και οι μπαταρίες, όταν το πόδι του οδηγού δεν είναι κολλημένο στο πάτωμα, παρέχουν αυτονομία της τάξης των 650 χιλιομέτρων.

Αυτό λοιπόν, παρότι δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα ακόμα, τουλάχιστον όχι η έκδοση παραγωγής του και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι δοκιμές του, έχει καταφέρει να πουλήσει τα πρώτα δύο χρόνια της παραγωγής του. Μία εναλλακτική διατύπωση όμως είναι ότι η Rimac δεν έχει ξεπουλήσει τα 150 αυτοκίνητα που σκοπεύει να κατασκευάσει.

Ενώ δεν είναι ασυνήθιστο για κάποια hypercars να είναι sold out πριν περάσουν στην παραγωγή, αυτό συμβαίνει συνήθως σε καταξιωμένες μάρκες όπως η Ferrari.

Οι πελάτες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το C_Two αλλά θέλουν να δούνε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα – θέλουν να το δοκιμάσουν πριν δεσμευτούν και να διαβάσουν εντυπώσεις. Συμφωνούμε απόλυτα με αυτό και δεν έχουμε πιέσει ποτέ τους πελάτες να δεσμευτούν πριν δοκιμάσουν το αυτοκίνητο.

Δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Mate Rimac, σημειώνοντας ότι ελάχιστοι άνθρωποι έχουν δοκιμάσει το C_Two σε αυτό το σημείο. Ακόμα και αυτοί, δεν έχουν βιώσει το τελικό προϊόν καθώς υπάρχουν λεπτομέρειες που διορθώνονται/αλλάζουν κατά τις δοκιμές εξέλιξης. Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα πάνε καλά για την Rimac που αυτή τη στιγμή κατασκευάζει 3 αυτοκίνητα τα οποία προορίζονται για σκοπούς marketing και δοκιμών όταν φτάσει η ώρα να αποκαλυφθεί η έκδοση παραγωγής. Από εκεί και πέρα, όταν νιώσει ότι το αυτοκίνητο είναι εκεί που θέλει, θα είναι σε θέση να κατασκευάζει 4 αυτοκίνητα τον μήνα και έχει ήδη πουλήσει όλα τα αυτοκίνητα που πρόκειται να συναρμολογήσει κατά τον πρώτο χρόνο. Ας πούμε χοντρικά, γύρω στα 50. Καθόλου άσχημα δεδομένης της τιμής που φανταζόμαστε ότι θα συνοδεύει το C_Two…

The post Το Rimac C_Two ξεπούλησε τον πρώτο χρόνο παραγωγής πριν παρουσιαστεί! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID.3 SUV.

cars

Πάνω από 24.000 τροχαίες παραβάσεις βεβαιώθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα

cars

Rolls-Royce Cullinan Black Badge. Περισσότερο απ’ όλα!

cars

Έρωτας Φυγάς – Spoiler: Ο Μάρκος πεθαίνει και η Αλεξάνδρα βυθίζεται σε βαθύ πένθος

cars

Νέο Subaru Impreza με στιλ και τεχνολογία!

cars

Ferrari 812 GTS. Το ισχυρότερο cabrio στον κόσμο!

cars

BMW M2 εναντίον BMW M8. Δαυίδ εναντίον Γολιάθ!

cars

Έτσι είναι το 0-400-0 από την καμπίνα της Koenigsegg Regera.

cars

Το Mini Cooper SE γυρνά στο Nurburgring “αφρενάριστο”.

cars