CARSNEWS
AUTONEWS

Το Rimac Nevera είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό στον κόσμο!

Το Rimac Nevera παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο σε μορφή πρωτοτύπου τον Μάρτιο του 2018 – προ COVID! Από τότε έχουν περάσει περισσότερα από 4 χρόνια. Τέσσερα χρόνια ασταμάτητων δοκιμών ώστε το Nevera να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κοινού αλλά και της ίδιας της εταιρίας. Τον περασμένο Αύγουστο, ο Nico Rosberg, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 το 2016 παρέλαβε το πρώτο Rimac Nevera – το πρώτο από τα 150 που θα κατασκευαστούν συνολικά και σήμερα, η κροατική εταιρία επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ανακοινώνοντας επίσημα ότι το Nevera είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο!

Τα νούμερα σοκάρουν: 1.914 άλογα και 2.360 Nm ροπής χάρη σε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες – έναν σε κάθε τροχό. Ένα αμάξωμα με μήκος 4.75 μέτρα και βάρος που αγγίζει τα 2.150 κιλά παρά το γεγονός ότι το Nevera εξοπλίζεται με μία μπαταρία 120 kWh. Ενεργή αεροδυναμική με επίπεδο πάτωμα και συντελεστή οπισθέλκουσας Cd της τάξης του 0.30. Πέντε ψυκτικά συστήματα με 2 ανεξάρτητα κυκλώματα. Ένα ανθρακονημάτινο monocoque, ανάρτηση που αποτελείται από διπλά ψαλίδια με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές ράβδους τόσο εμπρός όσο και πίσω. Carbon-ceramic δίσκους με διάμετρο 390 χιλιοστών και 6-πίστονες δαγκάνες και στους τέσσερις τροχούς. Όλα αυτά, δουλεύουν αρμονικά κάνοντας πραγματικότητα ένα άλλο σετ αριθμών που προκαλούν ίλιγγο.

Σε επιφάνεια με υψηλό συντελεστή τριβής και επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κυλίσει  για περίπου 30 εκατοστά, το Rimac Nevera επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 1.97 δευτερόλεπτα και στα 300 km/h σε 9.3 δευτερόλεπτα. Από στάση, καλύπτει 402 μέτρα σε μόλις 8.58 δευτερόλεπτα ενώ με το πόδι βαθιά στο πάτωμα, η τελική ταχύτητα του εξωφρενικού ηλεκτρικού hypercar αγγίζει τα 412 km/h, ένα νούμερο που επιβεβαιώθηκε πέραν κάθε αμφιβολίας με εξειδικευμένο εξοπλισμό στην πίστα Automotive Testing Papenburg. Για να προστατεύσει κάποιον υπερενθουσιώδη πελάτη της, η Rimac ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει ηλεκτρονικά την τελική ταχύτητα στα 150 αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει στα 352 km/h αλλά θα “ξεκλειδώσει” το Nevera σε ελεγχόμενες συνθήκες, σε διοργανώσεις με την υποστήριξη της εταιρίας για όποιον θέλει και μπορεί να προσπαθήσει…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η ηλεκτρική Macan θα είναι μία αυθεντική Porsche!

cars

 FCA Greece. Εστιάζει στην εξηλεκτρισμένη μετακίνηση

cars

Ο ηγέτης που έλαβε τα «κλειδιά» του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Τουρκίας

cars

Μοντέλα της Jeep και της Suzuki παραβίασαν τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

cars

BMW M3. Πράσινη από την ζήλια των άλλων!

cars

Mini Countryman by X-raid. Γεύση από Dakar…

cars

Η Scuderia Cameron Glickenhaus αποκάλυψε το “hypercar” της για το Le Mans.

cars

23ο NISMO Festival – Με τα πιο καυτά αγωνιστικά αυτοκίνητα της χρονιάς

cars

Ανάκληση Toyota και Lexus

cars