CARSNEWS
AUTONEWS

Το Seat Mii Electric δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο test αποφυγής ταράνδου.

Το test αποφυγής ταράνδου είναι μία από τις δυσκολότερες δοκιμασίες στις οποίες μπορεί να υποβληθεί ένα όχημα καθώς έχει την δυνατότητα να αποκαλύψει ακόμα και την πιο μικρή αδυναμία στην ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης, τα ηλεκτρονικά ή και τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου. Το ύψος της πρόκλησης αποδεικνύεται περίτρανα από τον κατάλογο των… θυμάτων του, οπότε τι δουλειά έχει ένα μικρό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο που προορίζεται για αστικές μετακινήσεις να προσπαθεί να το περάσει;

Το Seat Mii Electric παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ισπανικής εταιρίας και ως το τρίδυμο αδερφάκι των Volkswagen e-Up! και Skoda Citigoᵉ iV. Κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα 83 ίππων και 212 Nm ροπής ενώ η μπαταρία των 36,8 kWh του χαρίζει αυτονομία της τάξης των 259 χιλιομέτρων. Για την ιστορία δε και επειδή έχει σημασία στην συγκεκριμένη δοκιμασία, να αναφέρουμε ότι εξοπλίζεται με ελαστικά Continental EcoContact 5 σε διάσταση 185/50/16. Προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την πόλη και δεν έχει σκοπό να βάλει φωτιά στον δρόμο ή να προσφέρει συγκινήσεις σε ένα στριφτερό επαρχιακό δρόμο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δοκιμαστεί στο διαβόητο test καθώς αυτό δεν αφορά μονάχα sport μοντέλα. Στο κάτω-κάτω, το test δεν είναι κάτι περισσότερο από μία μανούβρα αποφυγής εμποδίου με επαναφορά στην αρχική λωρίδα και η επίδοση ενός αυτοκινήτου σε αυτήν έχει σημασία ανεξαρτήτως κατηγορίας ή… target group.

Το Mii Electric λοιπόν, απέτυχε να περάσει το test στην προκαθορισμένη ταχύτητα των 79 km/h καθώς δεν μπόρεσε να ελέγξει ικανοποιητικά την πορεία του. Το μικρό ισπανικό ηλεκτρικό κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την δοκιμασία στα 70 km/h αλλά ακόμα και όταν αυτή αυξήθηκε στα 73 km/h για να εντοπιστεί το όριο του αυτοκινήτου, αποδείχθηκε υπερβολική! Προς τιμήν του πάντως, ο Βενιαμίν της Seat διέπρεψε στο σλάλομ αποφεύγοντας να χτυπήσει τους κώνους!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Rolls-Royce Cullinan Black Badge. Περισσότερο απ’ όλα!

cars

Νέα Porsche Taycan: Αμιγώς ηλεκτρική, σε 12 εκδόσεις, με αυτονομία έως 678 χιλιόμετρα

cars

Η Nissan δέχεται ηλεκτρική ενέργεια ως πληρωμή για στάθμευση!

cars

Το Gymkhana επιστρέφει με νέο αίμα και ένα Impreza 860+ ίππων!

cars

VW. Πανελλήνια πρεμιέρα του νέου Golf στην «Αυτοκίνηση 2019»

cars

Audi Q8 TFSI e Quattro. H plug-in υβριδική έκδοση

cars

Honda X-ADV. Πλήρως ανανεωμένο

cars

Επίθεση σε 17χρονο μαθητή στη Ζάκυνθο

Bury

O πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό σε επίσημο δείπνο στο Athénée για τη λήξη του «Οur Ocean»

Bury