CARSNEWS
NEW MODELS

Το Slavia είναι ένα roadster με τα σήματα της Skoda

Όπως είχε προγραμματισθεί οι σπουδαστές στην τεχνική σχολή της Skoda στο Mlada Boleslav της Τσεχίας ολοκλήρωσαν το έργο τους και όπως μπορούμε να δούμε με αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Ως βάση η ομάδα χρησιμοποίησε το Scala και αφού αφαίρεσε τα πίσω καθίσματα το μετέτρεψε σε ένα roadster. Έτσι, τοποθέτησε ένα κάλυμμα με ένα αεροδυναμικό ανάγλυφο όπου στο πίσω μέρος έχει μια καμπυλωτή πτέρυγα. Μάλιστα έχει προνοηθεί χώρος ώστε να χωρούν δύο ηλεκτρικά πατίνια.

Η Skoda αναφέρει πως οι σπουδαστές χρειάστηκε να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους για να κόψουν το πλαίσιο και στη συνέχεια να το μετατρέψουν σε ένα roadster που δεν το λες σε καμία περίπτωση άσχημο. Ειδικά όταν βασίζεται πάνω στο Scala.

Την προσοχή τραβούν οι 20άρες ζάντες ενώ στο εσωτερικό παρόλο που υπάρχει το Virtual Cockpit ταμπλό του Scala τα κανονικά καθίσματα έχουν αντικατασταθεί από δύο εντυπωσιακά μπάκετ. Επιπλέον υπάρχουν και κάποιες σπορ πινελιές όπως το λευκό στο τιμόνι και στον επιλογέα ταχυτήτων.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός τετρακύλινδρος 1.5 TSI με τους 150 PS που για την περίσταση συνδυάζεται με ένα επτατάχυτο αυτόματο διπλόδισκο κιβώτιο.

Tέλος να πούμε πως η ονομασία Slavia προέρχεται από τα αρχικά των ιδρυτών της μάρκας Laurin και Klement και πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το Skoda 1100 OHC. Ένα διθέσιο μοντέλου του 1957 που ζύγιζε μόλις 550 kg και συμμετείχε σε αγώνες αντοχής.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H πρώτη εμφάνιση του νέου Peugeot 308

cars

Η Lotus σφραγίζει το ηλεκτρικό μέλλον της

cars

To Hyundai Elantra N Line έρχεται με 203 ίππους στα 1.600 κ.εκ

cars

Η σπανιότερη Ferrari F40 είναι σε πράσινο χρώμα!

cars

Στενές επαφές τρίτου τύπου με την ηλεκτροκίνητη Mercedes EQA

cars

To Polestar 2 των 400 ίππων μάς δείχνει το εσωτερικό του

cars

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ποιός είναι ο -αναπάντεχος- πρωταθλητής σε αυτονομία;

cars

Έτσι μπορείτε να κάνετε δική σας (λέμε τώρα…) μία πραγματική Formula 1 (Video)

cars

Seat Leon Coupe: Γιατί όχι;

cars