CARSNEWS
AUTONEWS

Το SSC Tuatara επιταχύνει σαν τρελό από τα 96 στα 193 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα!

Το να έχεις έναν θηριώδη, twin-turbo V8 με χωρητικότητα 5,9 λίτρων ο οποίος παράγει 1.350 άλογα με βενζίνη πρατηρίου και περί τα 1.750 άλογα με E85, αποτελεί πλεονέκτημα όταν κυνηγάς κάποια ρεκόρ ταχύτητας. Το να έχεις αυτόν τον κινητήρα να προσπαθεί να περάσει τα άλογα του στον δρόμο από τους τροχούς του πίσω άξονα, ενδέχεται να αποδειχθεί προβληματικό αλλά ούτως ή άλλως, το SSC Tuatara δεν στοχεύει στον χαμηλότερο χρόνο στο 0-100 km/h. Θέλει να είναι το αυτοκίνητο παραγωγής με την υψηλότερη τελική στον κόσμο απλά στον δρόμο γι’ αυτή την τελική, μας κάνει να χάσουμε το μυαλό μας με τους χρόνους για τους οποίους είναι ικανό!

Η τελευταία ικανότητα που αποκαλύφθηκε πρόσφατα έχει να κάνει με την κάμψη του χωροχρόνου ώστε να επιταχύνει από τα 60 στα 120 μίλια ανά ώρα (ή από τα 96, στα 193 km/h αν προτιμάς) σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Σωστά διάβασες. Υπάρχει και το video που δείχνει το Tuatara σε ένα από τα δοκιμαστικά “τραβήγματα” που έκανε για το καλιμπράρισμα του κιβωτίου και ο τρόπος με τον οποίο αυξάνεται η ταχύτητα αψηφά την λογική.

Κατά την διάρκεια των δοκιμών παρατήρησα ότι δεν ένιωθα οποιαδήποτε ένδειξη για την ενεργοποίηση του κόφτη στις 8.500 σ.α.λ. Οπότε, όταν γυρίσαμε πίσω στις εγκαταστάσεις, έστειλα με e-mail τα δεδομένα στον tuner μας (κάτι που συμβαίνει καθημερινά) και του ζήτησα να επιβεβαιώσει ότι ο κόφτης είναι όντως προγραμματισμένος στις 8.500 σ.α.λ.

Δήλωσε ο επικεφαλής της SSC, Jerod Shelby.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, μου τηλεφώνησε ένας εκστασιασμένος tuner ενώ έτρωγα δείπνο με την οικογένεια μου λέγοντας: Αντιλαμβάνεσαι ότι επιταχύνεις από τα 60 στα 120 μίλια ανά ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα;

Είπε “δεν πίστευα ότι είναι δυνατόν για ένα δικίνητο αυτοκίνητο αλλά έλεγξα τα δεδομένα και ο καταγραφέας σου ακολουθούσε 6 δορυφόρους, οπότε τα δεδομένα είναι αξιόπιστα. Αυτό είναι εντελώς τρελό.

Τρελό δεν λες τίποτα. Ειλικρινά, δεν το χωράει το μυαλό μου ότι ένα αυτοκίνητο παραγωγής μπορεί να επιταχύνει από τα 96 km/h στα 193 km/h σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα! Απίστευτο…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford. Πρώτη και με διαφορά στα επαγγελματικά στην Ελλάδα

cars

Audi etron S & etronS Sportback. Nέες προτάσεις

cars

Μήπως είμαστε κοντά σε μία επανάσταση εναντίον των SUVs;

cars

Ferrari: Ο σχεδιασμός ειδικά για γυναίκες είναι λάθος.

cars

Skoda. Άλλο iV και άλλο e-TEC

cars

Hyundai i10 1.2 MPi. Ένα μεγάλο μικρό

cars

Οδηγούμε το Renault Arkana Hybrid E-Tech 145 ίππων: Με τεχνολογία από τη Formula 1, άνεση και μικρή κατανάλωση

cars

Καταργούνται τα Citroen C1 και Peugeot 108;

cars

Οι ευχές του Νίκου Ανδρουλάκη για «Καλή Σαρακοστή» μαζί με τον γιο του Μαρίνο

cars