CARSNEWS
NEW MODELS

Το «Tesla Killer» ετοιμάζει η Mercedes

Κορυφώνονται οι δοκιμές εξέλιξης για την Mercedes-Benz EQS, την κορυφαία σε προδιαγραφές ηλεκτροκίνητη πρόταση της γερμανικής φίρμας, η οποία θα κληθεί να βάλει τέλος στην απόλυτη κυριαρχία της Tesla.

Το «Tesla Killer», όπως έχει γίνει γνωστό στους κύκλους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, βρίσκεται πλέον στην τελική φάση εξέλιξης, καθώς έχουν οριστικοποιηθεί τόσο οι σχεδιαστικές όσο και οι τεχνικές προδιαγραφές του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λοιπόν, η Mercedes-Benz EQS θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε άξονα- συνδυαστικής απόδοσης 476 ίππων καθώς και μπαταρίες ιόντων-λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh, οι οποίες θα της εξασφαλίζουν αυτονομία της τάξης των 700 χιλιομέτρων.

Φυσικά θα υπάρξει και δεύτερη έκδοση με μικρότερη ισχύ-αυτονομία, ωστόσο, μιλώντας για μια κατηγορία αυτοκινήτων στην οποία η τιμή πώλησης δεν παίζει ιδιαίτερη σημασία, η κορυφαίες διαμορφώσεις της Mercedes-Benz EQS είναι εκείνες που πρόκειται να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η ηλεκτροκίνητη πρόταση της Mercedes να αποκτήσει και τα διακριτικά της AMG, τα οποία βεβαία θα συνοδεύονται από δύο επιπλέον ηλεκτροκινητήρες και την ισχύ των 600 και πλέον ίππων.

Η Mercedes-Benz EQS θα βασίζεται στην πλατφόρμα EVA (Electric Vehicle Architecture), η οποία πρόκειται να αξιοποιηθεί και σε άλλες ηλεκτροκίνητες προτάσεις της γερμανικής φίρμας.

Αν αναρωτιέστε πάντως πιο θα είναι το επόμενο βήμα της Mercedes-Benz στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, την απάντηση έδωσε ο επικεφαλής της γερμανικής φίρμας Ola Källenius, ο οποίος αποκάλυψε ότι η αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQA θα λανσαριστεί εντός του 2020 όντας βασισμένη στην νέα Mercedes-Benz GLA.    

Related Articles

Τα Audi SQ7 και SQ8 έχουν νέο κινητήρα με περισσότερα από 500 PS

cars

H Rimac έφτιαξε και δεύτερη γραμμή παραγωγής για τα πρωτότυπα του C_Two rIMCA

cars

Στο σφυρί σπάνια Bugatti Type 59 του 1934

cars

«Θα πάρει χρόνια στη Ferrari για να ορθοποδήσει»

cars

Χρόνια πολλά, Fiat 500! (βίντεο)

cars

Το νέο Ford Fiesta στην Ελλάδα. Τιμές και εξοπλισμός

cars

Σας ευχαριστούμε, ένα συγκινητικό βίντεο από τη Volkswagen

cars

20.000 Bentley Bentayga σε τέσσερα χρόνια

cars

Suzuki Jimny vs Hummer H1: Ή αν προτιμάτε Δαβίδ εναντίον Γολιάθ (video)

cars