CARSNEWS
NEW MODELS

Το Total Black Toyota GR Yaris ξυπνά πάθη

Αν έχετε βαρεθεί να βλέπετε γύρω σας λευκά αυτοκίνητα και το μαύρο είναι το αγαπημένο σας χρώμα, τότε η προσθήκη του Toyota GR Yaris των 261 ίππων στη συλλογή Toyota Collection που εδρεύει στην Κολωνία της Γερμανίας.

Και αυτό γιατί επί της ουσίας είναι η πρώτη φορά που το κορυφαίο Yaris ντύνεται στα μαύρα, εγκαταλείποντας το λευκό χρώμα που μέχρι σήμερα «έντυνε» τις επιφάνειες του αμαξώματός του.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει τους εμπνευστές της συγκεκριμένης έκδοσης παρά το γεγονός ότι αρκετές από τις λεπτομέρειες του αμαξώματος δείχνουν να «χάνονται» πίσω από το total black χρωματισμό της Toyota.

Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό μιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η ιαπωνική φίρμα υπερέβαλε ως προς τον σχεδιασμό ή ακόμα και τις προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους και έντασης εξάρσεις.

Όπως και να έχει το GR Yaris  θα μείνει στην ιστορία της Toyota όντας με διαφορά το ταχύτερο και ικανότερο supermini που έχει περάσει στη γραμμή παραγωγής μέχρι σήμερα.

Προφανώς δεν είναι μόνο οι 261 ίπποι και τα 360 Nm ροπής του τρικύλινδρου κινητήρα του 1,6 λίτρου αλλά και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης που επεκτείνει τις ικανότητες του αυτοκινήτου στην άσφαλτο.

Σημειώστε, λοιπόν, ότι το Toyota GR Yaris επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα. Καθόλου άσχημα για το best seller της ελληνικής αγορά, η επόμενη γενιά του οποίου αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτό το Audi A4 Allroad σε πάει παντού!

cars

Ναι, το νέο Mitsubishi Colt μοιάζει με… Clio!

cars

Dante Giacosa: Ο «Αρχιτέκτονας» του σύγχρονου αυτοκινήτου

cars

Όταν η Porsche ζήλεψε το VW Scirocco

cars

H Honda θέλει και δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη

cars

«Project Pitlane» της Formula 1 εναντίον του COVIV-19

cars

H Porsche γιόρτασε το Gay Pride με τον δικό της τρόπο

cars

Γιαπωνέζος ή Ευρωπαίος; Ποιoς είναι ο λιγότερο “ζημιάρης”;

cars

H ψηφιακή αποκάλυψη της νέας Mercedes E-Class

cars