CARSNEWS
AUTONEWS

Το Toyota Yaris είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς!

Από το 1964 που δημιουργήθηκε, ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς αναγνωρίζει και τιμά την τεχνολογία, την ποιότητα και τον εξαίρετο σχεδιασμό στα αυτοκίνητα και αυτό κάνει και φέτος αφού έπειτα από την ψηφοφορία των 59 δημοσιογράφων από 9 διαφορετικές χώρες, ξεκάθαρος νικητής αναδείχθηκε το Toyota Yaris. Η 4η γενιά του ιαπωνικού, μικρού hatchback κατάφερε να συγκεντρώσει 266 πόντους και να ξεπεράσει τον σκληρό ανταγωνισμό που είχε τη μορφή του Fiat 500 Electric (240 βαθμοί), του Cupra Formentor (239 βαθμοί), του Volkswagen ID.3 (224 βαθμοί), της Skoda Octavia (199 βαθμοί), του Land Rover Defender (164 βαθμοί) και του Citroen C4 (143 βαθμοί).

Αυτή είναι μία μεγάλη τιμή για την Toyota και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κριτές για την αναγνώριση. Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα επίσης να αναγνωρίσω το πάθος των ομάδων εξέλιξης στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Αυτό είναι το καλύτερο Yaris στην ιστορία και όπως ήθελε ο Akio Toyoda, ήδη κάνει τους πελάτες μας να χαμογελούν.

Δήλωσε ο Matt Harrison, αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης παραλαμβάνοντας εικονικά το βραβείο. Να σημειώσουμε δε, ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Yaris κατακτά το “στέμμα” αφού το ίδιο έκανε η πρώτη γενιά πίσω στο μακρινό 2000 και η 3η φορά που το βραβείο καταλήγει στα χέρια της Toyota καθώς εκτός από τις δύο νίκες του Yaris, και το Prius πήρε τον τίτλο το 2005. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πάντως, το βραβείο του Ευρωπαϊκού Car of the Year πηγαίνει σε έναν εκπρόσωπο της κατηγορίας των superminis ή της B κατηγορίας αναδεικνύοντας την ποιότητα και τον πολύ σκληρό ανταγωνισμό που υπάρχει στα… μικρά.

The post Το Toyota Yaris είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανάκληση BMW σειράς 3 & Μ3

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 17/4/2024

Bury

Οι φήμες επιμένουν: Υβριδικό και τετρακίνητο το επόμενο Ford Focus RS.

cars

Αυστραλία: O Ελληνισμός του Σίδνεϊ γιόρτασε μαζικά και πανηγυρικά την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

cars

Nέα Skoda Octavia. Διαθέσιμη από 19900 Ευρώ

cars

Αχτσιόγλου κατά Παπανώτα: Οι απόψεις του για τη γυναικεία κακοποίηση βρίθουν μισογυνισμό

cars

WRC 2023

cars

Continental. Εξελίσει κάμερες που αυξάνουν την οδηγική ασφάλεια και την άνεση

cars

Γερμανός στρατιώτης δρούσε ως μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

cars