CARSNEWS
NEW MODELS

Το Triton Model H έχει 1.500 PS και 1.100 km αυτονομίας

Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, άγνωστοι και γνωστοί, μικροί και μεγάλοι, ανακοινώνουν συνεχώς νέα μοντέλα με όλο και μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία. Το ίδιο κάνει και η αμερικάνικη Triton EV, που είναι θυγατρική της Triton Solar που έχει έδρα στο New Jersey και ασχολείται με την κατασκευή μπαταριών και ηλιακών συστημάτων.

Η Triton Solar λοιπόν έχει εξελίξει δικές της μπαταρίες με μέγεθος περίπου το μισό σε σχέση με συμβατικές αντίστοιχης ενεργειακής χωρητικότητας και αυτές είναι που θα χρησιμοποιήσει και στον Triton Model H. Ένα θηριώδες SUV με μέγεθος ανάλογο με αυτό της Cadillac Escalade -μάλλον θα έχει και αρκετά κοινά μαζί της- και για το οποίο δέχεται ήδη προ παραγγελίες με προκαταβολή 5.000 δολαρίων. Και ας υπάρχουν προς το παρόν μόνο εικονικές απεικονίσεις του.

Το Model Η θα είναι διαθέσιμο με τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες, δύο σε κάθε άξονα οπότε θα είναι και τετρακίνητο. Η βασική έκδοση θα αποδίδει 1.000 PS, ενώ η Performance 1.500 PS και θα ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα. Παρά το βάρος των 3,5 tn.

Επίσης η βασική έκδοση θα έχει μπαταρίες 150 kWh που θα εξασφαλίζουν αυτονομία περίπου 800 km, ενώ στην Performance η χωρητικότητα θα φτάνει τα 200 kWh και η αυτονομία μέχρι και τα 1.100 km. Οι τιμές των εκδόσεων θα ξεκινούν από τις 140.000 και τις 180.000 δολάρια αντίστοιχα και θα υπάρχει εγγύηση για 10 έτη ή για 150.000 μίλια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Aurus Komendant: Με αγάπη από την Ρωσία!

cars

Ηλεκτροκίνητη νέα AC Cobra!

cars

Κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της VW Herbert Diess λέει ότι η κρίση θα κρατήσει για αρκετές εβδομάδες

cars

Τι σχέση έχει η υποβρύχια Lotus Esprit με το Tesla Cybertruck;

cars

Teaser για το ανανεωμένο Hyundai Kona

cars

“Ηλεκτρικό”σύστημα τετρακίνησης από τη Nissan (Video)

cars

Κι όμως, το κατάφερε – Η Stellantis απέφυγε πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ

cars

Toyota Prius: Έρχονται νέα εξαρτήματα από την Gazoo Racing χάρη στην TRD

cars

Η καθηλωτική Lancia Stratos Zero γράφει ιστορία

cars