CARSNEWS
AUTONEWS

Το UX 300e είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Lexus!

Είναι περίεργο να μιλάμε τώρα για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μίας φίρμας που έχει επενδύσει και έχει στηριχτεί στον εξηλεκτρισμό εδώ και χρόνια αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα για την Lexus και δείχνει πόσο ευρύ είναι το φάσμα του εξηλεκτρισμού. Καλωσόρισε λοιπόν το UX 300e, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Lexus που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Guangzhou στην Κίνα και θα λανσαριστεί στην αγορά το 2020.

Όπως φανερώνει και το όνομα του, το UX 300e είναι η ηλεκτρική έκδοση του… UX. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ηλεκτρικό Toyota C-HR που κυκλοφορεί στην κινεζική αγορά και κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων και 300 Nm ροπής ο οποίος είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα. Αυτός τροφοδοτείται από μία συστάδα μπαταριών με χωρητικότητα 54,3 kWh που χαρίζει στο ιαπωνικό crossover αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων.

Κατά τα άλλα, το UX 300e δεν διαφέρει πολύ σε σύγκριση με το standard μοντέλο. Ο σχεδιασμός είναι σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό ίδιος καθώς ακόμα και η θύρα φόρτισης βρίσκεται ακριβώς εκεί που θα περίμενε κάποιος να βρει την τάπα του ρεζερβουάρ καυσίμου, όμως υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές που κάνουν την ηλεκτρική έκδοση να ξεχωρίζει. Η σημαντικότερη είναι η μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τις νέες, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες ελαφρού κράματος και το νέο πάτωμα που βελτιώνει περαιτέρω την αεροδυναμική απόδοση. Νέες είναι και οι ρυθμίσεις στην ανάρτηση που θα πρέπει να διαχειριστεί το αυξημένο βάρος – το UX 300e αγγίζει τα 1.900 κιλά! Για πρώτη προσπάθεια, το νέο μοντέλο της Lexus έχει ένα ενδιαφέρον αλλά για να είμαι ειλικρινής, περιμένω να δω το πρώτο της μοντέλο που θα έχει εξελιχθεί από την αρχή ως ηλεκτρικό και θα βασίζεται σε μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να έρθει πριν τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, οπότε ας αρκεστούμε προς το παρόν στο UX 300e.

Related Articles

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Κυριακής: Η μοίρα μου έπαιξε άσχημο παιχνίδι, θα παλέψω για τη δικαίωση του παιδιού μου

cars

Νissan Ariya. Mε έμφαση και στην αεροδυναμική

cars

MG Cyberster Concept. Ένα νέο ηλεκτρικό roadster από την MG.

cars

Χάος στο Τορίνο – Άγρια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών που διαδήλωναν υπέρ της Παλαιστίνης

cars

DS 3 Crossback E-Tense. Η γκάμα της DS εξηλεκτρίζεται

cars

Η Mercedes είναι έτοιμη να αποκαλύψει το MBUX σύστημα της νέας S-Class!

cars

Peugeot – Δυναμική παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών

cars

Η Manthey Racing βάζει το χεράκι της στην Porsche Cayman GT4.

cars

Mazda RX-Vision GT3. Αποκλειστικά για το Gran Turismo!

cars