CARSNEWS
NEW MODELS

Το Volkswagen Golf ξανά πρώτο στην Ευρώπη

Η καθυστέρηση στην παρουσίαση της καινούργιας γενιάς του Golf εξαιτίας προβλημάτων στο λογισμικό του –όπως ανακοινώθηκε– καθώς και η πανδημία του νέου κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το γερμανικό μοντέλο την πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Βάσει των στοιχείων, το Renault Clio ήταν αυτό που πήρε τη θέση του στην κορυφή του αντίστοιχου πίνακα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό στο Volkswagen Golf. Τον Μάρτιο του 2017 ξεπεράστηκε από το Ford Fiesta, έπειτα από επτά χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων. Βεβαίως, το Golf επανήλθε «στη φυσική θέση του», για να «εκθρονιστεί» και πάλι από το γαλλικό supermini στις αρχές του έτους, τον Φεβρουάριο. Όμως, τα σχόλια του ειδικού Τύπου για το νέο μοντέλο, η επαναλειτουργία της αγοράς αυτοκινήτου μετά το επιβληθέν lockdown στη Γηραιά ήπειρο και η συν τω χρόνω αύξηση του όγκου παραγωγής της νέας γενιάς του Volkswagen, αποτέλεσαν έναν συνδυασμό που το έφερε πάλι πρώτο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων («ACEA»), τον περασμένο Ιούλιο, το Golf πούλησε 31.148 μονάδες στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το καινούργιο Renault Clio 24.901 μονάδες. Έτσι, το γαλλικό μοντέλο πέρασε στη δεύτερη θέση των πωλήσεων του πρώτου επταμήνου του 2020. Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, για το ίδιο χρονικό διάστημα, η Skoda Octavia ήταν στην τρίτη θέση των πωλήσεων, το VW Tiguan στην τέταρτη και το νέο Peugeot 208 στην πέμπτη θέση. Διαπιστώνουμε, δηλαδή, ότι ο ανταγωνισμός για τη διάκριση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις είναι υπόθεση μεταξύ Γερμανών και Γάλλων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Aπίστευτα πρόστιμα στην Γαλλία για τη μάστιγα των “φτιαγμένων” ηλεκτρικών ποδηλάτων

cars

Αυτή η Porsche 356 A Speedster του 1958 είναι πανέμορφη και πανάκριβη

cars

Το e-GO Life είναι ηλεκτρικό και γερμανικό

cars

Κυριαρχία και… αυτοκτονία

cars

Δοκιμάζουμε το Mazda MX-5 RF στο Virginia International Raceway (Video)

cars

Δείτε το απίστευτο σαλόνι του ελληνικού hypercar Chaos των 3.000 ίππων (Video)

cars

Η Tesla θα καταργήσει τις πρέσες και θα χρησιμοποιεί χυτά εξαρτήματα αλουμινίου

cars

Αυτό είναι το νέο Seat Leon, για πρώτη φορά με PHEV έκδοση!

cars

Δείτε μία Lamborghini με το βλέμμα της Ferrari!

cars