CARSNEWS
NEW MODELS

Το VW Golf GTI των 1.000 ίππων δείχνει τα δόντια του

H παρουσία του στην έκθεση αυτοκινήτου του Essen το 2019 ίσως πέρασε απαρατήρητη, έστω και καθυστερημένα όμως το ισχυρότερο VW Golf του πλανήτη διεκδικεί τη δημοσιότητα που αναλογούν στις εντυπωσιακές, ομολογουμένως, προδιαγραφές του.

Ο λόγος για το VW Golf που φέρει την υπογραφή της JP Performance και έχει ως αφετηρία τους 1.000 ίππους ενός εξακύλινδρου κινητήρα 3,2 λίτρων.

Ουσιαστικά πρόκειται για τον κινητήρα του Phaethon VR6, ο οποίος με τις απαραίτητες αναβαθμίσεις αποδίδει πλέον την εξωπραγματική ισχύ των 1.000 ίππων.

Τοποθετημένος στον διαμήκη άξονα ο V6 κινητήρας των 3,2 συνδέεται με ένα ειδικά προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου αυτόματο κιβώτιο, τροποποιημένες αναρτήσεις, αναβαθμισμένα φρένα καθώς και κλωβό ασφαλείας.

Αλλαγές εντοπίζονται και στον σχεδιασμό του αμαξώματος και ειδικότερα στους θόλους τον τροχών οι οποίοι προσαρμόστηκαν στα κατά πολύ μεγαλύτερα μετατρόχια του αυτοκινήτου.

Το τελικό αποτέλεσμα παραπέμπει περισσότερο σε μια αγωνιστική έκδοση του VW Golf GTI παρά σε ένα street legal όχημα που θα μπορούσε να σας συντροφεύσει στην κυριακάτικη βόλτα σας, ακόμα και έτσι πάντως η υλοποίηση είναι χωρίς αμφιβολία άξια της προσοχής μας.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Φοβερό ατύχημα με λάστιχα νταλίκας στην Κίνα (Video)

cars

Αυτό το θηρίο θα κυκλοφορεί κανονικά στους δρόμους

cars

Τι συνέβη όταν τρία μονοθέσια σημείωσαν τον ίδιο χρόνο στις κατατακτήριες; (videos)

cars

Τo επανασχεδιασμένο SEAT Ateca (Video)

cars

Αυτό είναι το νέο μικρό SUV της Skoda

cars

Ψηφιακά σκιάδια από την Bosch (video)

cars

Η Geely κατασκευάζει του δικούς της δορυφόρους

cars

Tαξιδεύουμε στην Άνδρο με το ξεχωριστό Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 PS EAT6

cars

Όταν ο Aguero έδινε ρεσιτάλ στο Ντόνινγκτον με Mercedes DTM (video)

cars