CARSNEWS
AUTONEWS

Το VW ID.6 είναι το μεγάλο SUV για την Κίνα.

Άλλη μία ημέρα, άλλη μία παρουσίαση, άλλο ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτή τη φορά, είναι το μεγαλύτερο μέλος της ID οικογένειας οχημάτων της Volkswagen που παίρνει τη μορφή ενός 7-θέσιου SUV για την κινεζική και αποκλειστικά γι’ αυτήν, αγορά. Το ID.6, όπως ονομάζεται, βασίζεται στην ευέλικτη MEB αρχιτεκτονική του Group που αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ μεγάλο εύρος μοντέλων και θα λανσαριστεί στην αγορά της Κίνας σε δύο διαφορετικές εκδόσεις με την κάθε μία να παράγεται από τη μία εκ των δύο μεγάλων κοινοπραξιών.

Η SAIC-VW θα αναλάβει την κατασκευή του ID.6 Crozz, που φέρνει κάποια coupe στοιχεία στο μεγάλο SUV, στο Anting κοντά στη Σαγκάη ενώ η FAW-VW θα παράγει το πιο σκληροτράχυλο ID.6 X στη Foshang στη νότια Κίνα. Τα δύο μοντέλα θα είναι μηχανικά πανομοιότυπα και θα προσφέρονται είτε με μία μπαταρία 58 kWh, είτε με μία 77 kWh για αυτονομία 436 ή 587 χιλιομέτρων αντίστοιχα ενώ στον τομέα της κίνησης, το ID.6 θα είναι διαθέσιμο είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα (180 ή 204 ίππων) στον πίσω άξονα, είτε με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 305 ίππων και δυνατότητες τετρακίνησης. Στην ισχυρότερη έκδοση του, το ID.6 Crozz είναι ικανό για 0-100 km/h της τάξης των 6.6 δευτερολέπτων και τελική ταχύτητα 160 km/h τη στιγμή που το ID.6 X είναι κατά 0.1 δευτερόλεπτα πιο αργό.

Χρόνοι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς για ένα όχημα που έχει μήκος 4.87 μέτρα με μεταξόνιο που πλησιάζει τα 3 μέτρα στα 2.965 χιλιοστά, ύψος 1.68 και βάρος της τάξης των 2.3 τόνων. Η αύξηση των διαστάσεων όμως θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους προσφερόμενους χώρους με την Volkswagen να λανσάρει το νέο μοντέλο της τόσο σε κλασική 7-θέσια διαμόρφωση, είτε σε μία εναλλακτική με 6 θέσεις. Ακόμα και με το… δισυπόστατο ID.6 πάντως, η γερμανική εταιρία δεν έχει ολοκληρώσει την επέκταση της γκάμας της στην Κίνα καθώς έχει ανακοινώσει ότι αυτή θα περιλαμβάνει 8 ID μοντέλα μέχρι το 2023. Αφαιρώντας το ID.4 και τις δύο εκδόσεις του ID.6, περιμένουμε άλλα 5 λοιπόν.

The post Το VW ID.6 είναι το μεγάλο SUV για την Κίνα. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πώς θα χρηματοδοτήσει η FCA το νέο εργοστάσιο της Tesla;

cars

Νέος CEO στην Opel ο Uwe Hochgeschurtz.

cars

Φορτίζω παντού: Ενίσχυση για ανάπτυξη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

cars

Οι κατασκευαστές αντιδρούν στην πρόταση της Ε.Ε.

cars

Cupra – Ψηφιακή τεχνολογία για τα νέα της ηλεκτρικά

cars

Μετέωρα- Γρεβενά με Nissan Juke. Στον Βενέτικο ο χρόνος κάνει στάση!

cars

Volvo. Aναλαμβάνει την πλήρη ιδιοκτησία των λειτουργιών  παραγωγής και πωλήσεων στην Κίνα

cars

Πωλείται όπως είναι, επιπλωμένο. Η McLaren πουλά το… σπίτι της!

cars

Kosmocar. Λαμβάνει μέτρα σε όλο της το δίκτυο

cars