CARSNEWS
NEW MODELS

Το VW T-Roc θα αποκτήσει και υβριδική GTE έκδοση;

H VW έχει ήδη παρουσιάσει τις εκδόσεις GTE του νέου Golf της 8ης γενιάς καθώς και του ανανεωμένου Passat, ενώ αυτή του Tiguan έχει πάρει ήδη το πράσινο φως για την υλοποίησή της. Λογικά λοιπόν προκύπτει το ερώτημα αν και το αμέσως μικρότερο SUV της γκάμας, το T-Roc αποκτήσει μια αντίστοιχη εκδοχή.

Σε ότι αφορά το τεχνικό μέρος δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα θέμα, καθώς όπως είπε ο επικεφαλής του προγράμματος για εξηλεκτρισμένους κινητήρες της γερμανικής εταιρείας Kai Philipp «το πλαίσιο MQB μας δίνει αυτή τη δυνατότητα».

Αυτό σημαίνει πως αρκεί απλά η απόφαση για να δρομολογηθεί το T-Roc GTE, που φυσικά θα κινείται από το καθιερωμένο plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης του ομίλου. Το οποίο αποτελείται από τον 1.4 TSI, ένα ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 13,0 kWh.

Έτσι και εδώ η συνδυαστική απόδοση θα είναι 245 ίπποι και 400 Nm, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για καθαρά ηλεκτρική κίνηση για μέχρι και 60 km με μια ταχύτητα που θα μπορεί να φτάνει και τα 130 km/h.

Αν προστεθεί και η έκδοση GTE τότε το Τ-Roc θα έχει πιθανότητα την πιο διευρυμένη γκάμα της κατηγορίας του, με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και με plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης καθώς και με δύο αμαξώματα, το στάνταρ και το κάμπριο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πρωτάθλημα 19 αγώνων σχεδίασε η Liberty Media

cars

H BMW μπήκε στον τελευταίο κύκλο δοκιμών της νέας M3 (video)

cars

Σε “υψηλή τάση” η πορεία της VW για την ηλεκτροκίνηση

cars

Η πανίσχυρη ηλεκτρική BMW i5 δοκιμάζει τα όριά της στο Nurburgring! (photos)

cars

Αυτή είναι η Bugatti των 5.000 ευρώ

cars

Η Lexus μπορεί να παρουσιάσει το BX με βάση το Toyota Yaris Cross

cars

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις μας ο κορωνοϊός- Πώς θα ταξιδεύουμε με ασφάλεια

cars

Η ρετρό πτυχή του νέου Suzuki Jimny

cars

Η Tουρκία ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό SUV

cars