CARSNEWS
AUTONEWS

Το VW Tiguan facelift ντεμπουτάρει με “καυτή” R έκδοση!

Το Volkswagen Tiguan είναι ένα από τα πιο αγαπημένα SUV των ευρωπαίων με περισσότερα από 6.000.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το ντεμπούτο του μοντέλου το 2007! Το 2016, η γερμανική εταιρία λάνσαρε στην αγορά την 2η γενιά με στόχο να χτίσει στην επιτυχία της πρώτης και τώρα, έφτασε η ώρα και για το facelift της ώστε να εναρμονιστεί με τα πιο πρόσφατα μοντέλα της εταιρίας και να συνεχίσει την εμπορική του πορεία  ανανεωμένο, πιο ελκυστικό και με περισσότερες προτάσεις καθώς στην γκάμα του Tiguan εντάσσεται πλέον τόσο η “καυτή”, R έκδοση όσο και μία plug-in υβριδική!

Εμφανισιακά, οι αλλαγές που έχουν γίνει στο αρχικό μοντέλο για το facelift δεν είναι τόσο δραματικές αλλά διαφοροποιούν αρκετά το Tiguan και το φέρνουν πιο κοντά στην ανανεωμένη σχεδιαστική ταυτότητα της Volkswagen. Πιο αισθητές από οτιδήποτε άλλο, είναι οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει στον σχεδιασμό των LED φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω καθώς και η νέα γρίλια που συνδυάζεται με τον νέο προφυλακτήρα που διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα τονίζοντας το σπορ προφίλ του γερμανικού SUV. Ανάλογες είναι και οι αλλαγές στο πίσω μέρος (μείον την γρίλια προφανώς αλλά συν το logo του μοντέλου που έχει μεταφερθεί στο κέντρο της πόρτας) ενώ στην καμπίνα, παρατηρούμε το νέο τιμόνι με τα φωτιζόμενα σημεία αφής, το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που είναι διαθέσιμο είτε με μία οθόνη 8 ιντσών, είτε με μία 10,25 και τα διαφορετικά διακοσμητικά που αλλάζουν την εμφάνιση του εσωτερικού.

Την παράσταση στην συγκεκριμένη παρουσίαση όμως, κλέβει χωρίς καμία αμφιβολία το Tiguan R, που έρχεται να στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή της γκάμας  προσφέροντας τον κλασικό, δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με 320 ίππους. Περισσότερες πληροφορίες δεν έδωσε στη δημοσιότητα η Volkswagen, αλλά για όποιον έχει πιο… οικολογικές ανησυχίες, στην γκάμα προστίθεται και μία plug-in υβριδική έκδοση με το ίδιο κινητήριο σύνολο που έχουμε δει στα αντίστοιχα Golf, Passat και Arteon, με 245 ίππους. Κάθε μοντέλο (βασικό, R ή υβριδικό) διαθέτει τον δικό του χαρακτήρα σχεδιαστικά και θα στοχεύει στο ανάλογο target group.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Volkswagen Tiguan αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ευρώπη συντόμως με πιο αναλυτικές πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά να ανακοινώνονται τότε.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Dacia Spring Electric. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρώτη ηλεκτρική πρόταση της

cars

Audi RS e-tron GT.  Στη Ρόδο η παγκόσμια παρουσίασή του

cars

Η Toyota εξακολουθεί να πιστεύει στο Aygo.

cars

Nissan Note Aura. Λανσάρεται στην Ιαπωνία

cars

Το Skoda Rapid συνεχίζει ανανεωμένο στην Ρωσία και όχι μόνο.

cars

Mercedes C-Class Sedan &Εstate. Διαθέσιμες από  45350 Ευρώ

cars

Νέα Ducati Multistrada V4. Έτοιμη η τέταρτη γενιά της

cars

Ηλέκτρα – Spoiler: Ο Νικόλας επιχειρεί να βάλει τέλος στη ζωή του

cars

Στις 11 Μαρτίου θα παρουσιαστεί το Jeep Grand Wagoneer.

cars