CARSNEWS
NEW MODELS

Τράκτορας 36.000 ίππων καταρρίπτει κάθε ρεκόρ (Video)

Αν και τα φορτηγά, πόσο μάλλον οι τράκτορες, δεν ανήκουν στις… αρμοδιότητές μας, η εξάτροχη κατασκευή της ShockWave δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη μιας και πρόκειται για το ισχυρότερο και ταχύτερο δείγμα του είδους της.

Με τη βοήθεια τριών κινητήρων Jet, ο τράκτορας της ShockWave αποδίδει 36.000 ίππους και σχεδόν 28.500 Nm ροπής χωρίς παρόλα αυτά το βάρος του να ξεπερνά τους τέσσερις τόνους.

Το κολασμένο φορτηγό της ShockWave φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 605 χλμ./ώρα, ενώ χρειάζεται μόλις 6,63 δευτερόλεπτα για να καλύψει μια την απόσταση ¼ του μιλίου (περίπου τετρακόσια μέτρα).

Για την επιβράδυνση του ταχύτερου-ισχυρότερου φορτηγού του πλανήτη χρησιμοποιούνται δύο αλεξίπτωτα καθώς και τα τεράστιων διαστάσεων δισκόφρενα των μπροστινών τροχών.

Η επιβράδυνση, βέβαια, δεν ήταν η μοναδική πρόκληση που κλήθηκαν αντιμετωπίσουν οι μηχανικοί της ShockWave, καθώς θα έπρεπε να διασφαλίσουν ότι ακόμα και στις ακραίες ταχύτητες των 600 χλμ./ώρα ο χειριστής του τράκτορα θα έχει τη ικανότητα να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος.

Επίσης θα έπρεπε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο… αυτανάφλεξης και παράλληλα να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ποσότητα καυσίμου ώστε η θηριώδης κατασκευή να επιτύχει όλα εκείνα τα ρεκόρ που του έχουν χαρίσει περίοπτη θέση στα Ρεκόρ Guinness.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στις 9 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση της Maserati MC20

cars

Geely Auto: Με drone παραδίδονται τα κλειδιά στους νέους πελάτες (video)

cars

H DS Automobiles παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο στη Formula e

cars

Οριστικό τέλος για την Mercedes-Benz X-Class

cars

O ήχος της σιωπής για τα ηλεκτροκίνητα Skoda

cars

Με οργανικές μπαταρίες το Mercedes-Benz AVTR Vision

cars

Τα 10 πιο όμορφα αυτοκίνητα του κόσμου

cars

Mercedes-Benz Vans: Νέα έκδοση PRO με όφελος από 2.000 ευρώ

cars

Drift show με… Reliant Robin (Video)

cars