CARSNEWS
NEW MODELS

Τρέιλερ για αύξηση αυτονομίας στα ηλεκτροκίνητα

Σε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, το άγχος εάν θα φτάσει η ενέργεια των μπαταριών μέχρι να τον προορισμό ή εάν θα βρεθεί έγκαιρα σταθμός φόρτισης ακόμα είναι σημαντικός παράγοντας. Επίσης, ακόμα και εάν υπάρχει η δυνατότητα εύκολης φόρτισης, πιθανόν να μην υπάρχει διαθέσιμος χρόνος από τον οδηγό για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Υπό αυτό το πλαίσιο, οι υπεύθυνοι της νεοφυούς εταιρείας EV Tenter σκέφτηκαν τη λύση να υπάρχει εξωτερική βοήθεια. Για τον λόγο αυτό, δημιούργησαν ένα ηλεκτροκίνητο τρέιλερ το οποίο προσαρμόζεται στο αυτοκίνητο και είναι αυτό που δίνει κίνηση στο όχημα όταν δεν επαρκεί η ενέργεια των μπαταριών του.

Όπως δήλωσε ο κ. Jean-Baptiste Segard, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, το τρέιλερ διαθέτει μπαταρία 60 kWh και ο οδηγός μπορεί να το ενοικιάσει με μέγιστο κόστος 34 ευρώ για να συνεχίσει το ταξίδι μέχρι τον προορισμό του. Προς το παρόν, η εταιρεία έχει κατασκευάσει 20 από αυτά τα οποία τοποθετεί σε δημόσια μέρη και τα οποία χρησιμοποιούνται από οδηγούς των Renault Ζοe και Kangoo E.V.

Ο κ. Segard ανακοίνωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες τόσο με τον Όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi όσιο και με τον Όμιλο PSA για περαιτέρω συνεργασία. Προς το παρόν, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν κοτσαδόρο και την κατάλληλη ηλεκτρολογική υποδοχή για την προσαρμογή του τρέιλερ. Όμως, αυτό αναμένεται να αλλάξει από το 2022 και έπειτα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα Porsche 911 Turbo S έχει 650 PS και τελική 330 km/h (video)

cars

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε ένα κλασικό Hummer H1 (VIDEO)

cars

Τρία νέα βραβεία σχεδίασης Red Dot για την Honda

cars

Video: Πώς να βγάλεις ένα Lada μέσα από το σπίτι σου

cars

Aναβίωση του Fiat 127; Το θέλουμε τώρα!

cars

To αγωνιστικό ΚΤΜ Χ-Bow για την GT2 έχει πάνω από 600 PS

cars

Δείτε ένα ρομπότ να φορτίζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! (video)

cars

Το Ford Focus ST «αγριεύει» και δέχεται ελαστικά της Barracuda (photos-video)

cars

Ο όμιλος Σαρακάκη στηρίζει την προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού

cars