CARSNEWS
NEW MODELS

Τρέιλερ με μπαταρία για αύξηση της αυτονομίας των ηλεκτρικών. Έξυπνη λύση ή ουτοπία;

Σε ότι αφορά την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων οι λύσεις σήμερα είναι πρακτικά δύο: είτε δίνεις ένα σεβαστό ποσό και αγοράζεις ένα EV με σεβαστή ακτίνα δράσης είτε αρκείσαι σε κάτι αισθητά πιο φτηνό, για ηλεκτρικό πάντα και είσαι συχνά πυκνά στην πρίζα.

Φυσικά ακόμα και τα ακριβά ηλεκτρικά χρειάζονται επαναφόρτιση στα μεγάλα ταξίδια, διαδικασία που κοστίζει και σε χρήμα, ειδικά μετά τις τελευταίες αυξήσεις του δικτύου Ionity και σε χρόνο. Κάπου εδώ έρχεται η γαλλική start up με την επωνυμία EP Tender, που έχει έδρα στο Παρίσι, να παρουσιάσει μια πρόταση που θεωρεί ότι θα δώσει λύση σε όλα τα θέματα αυτονομίας.

Η λύση λοιπόν που προτείνει η γαλλική εταιρεία είναι ένα τρέιλερ- μπαταρία, το οποίο ρυμουλκείται από το EV και παρέχει επιπλέον ενεργειακή χωρητικότητα 60 kWh. Με αυτήν την επιπλέον ενέργεια το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα μπορεί είτε να φτάσει στον τελικό του προορισμό είτε στον επόμενο σταθμό της EP Range, όπου το άδειο τρέιλερ μπαταρία θα αντικατασταθεί από ένα γεμάτο ώστε να συνεχιστεί το ταξίδι. Το κόστος ενοικίασης θα είναι 34 ευρώ, ενώ για να μην αγχώνεται κανείς το τρέιλερ θα κοτσάρεται αυτόνομα στο αυτοκίνητο.

Η αρχική σκέψη της EP Tender ήταν στα τρέιλερ να υπάρχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν ως γεννήτρια -20 τέτοια τρέιλερ χρησιμοποιούνται από χρήστες Renault Zoe και Kangoo ZE- αλλά η μείωση των τιμών των μπαταριών την οδήγησε σε λύση που προαναφέραμε.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να έχει μέχρι το 2024, όταν υπολογίζει πως θα αρχίσει να παρουσιάζει κέρδη, 4.150 τρέιλερ και 60.000 πελάτες. Το κόστος του κάθε τρέιλερ ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μήπως η Ελλάδα έχει (ακόμα) μία «δεύτερη ευκαιρία»;

cars

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κρούει τον κώδικα του κινδύνου

cars

Πιθανή μείωση μοντέλων στην Jaguar Land Rover

cars

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι – Σε τι ποσό ανήλθαν τα πρόστιμα

cars

Επανέρχονται τα σενάρια εξαγοράς της Aston Martin Lagonda

cars

Η μελλοντική Alfa Romeo 4C είναι μια πραγματική θεά

cars

Ηρθε το CUPRA των 68.000 ευρώ!

cars

Αυτό είναι το νέο Hyundai i30

cars

Η πρώτη φωτογραφία που διαρρέει για την ανανεωμένη Mercedes-AMG E63!

cars