CARSNEWS
AUTONEWS

Τριπλή διάκριση για το Hyundai Ioniq 6

Το Electrified Streamliner Ioniq 6 της Hyundai κατέκτησε τα διάσημα βραβεία World Car of the Year, World Electric Vehicle και World Car Design of the Year. Το Κορεάτικο ηλεκτρικό μοντέλο διακρίθηκε από την διεθνή κριτική επιτροπή για τη μοναδική αεροδυναμική του σχεδίαση και την εξαιρετική αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα του.

Μια κριτική επιτροπή 100 δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 32 χώρες επέλεξε το Ioniq 6μεταξύ των τριών πρώτων φιναλίστ, που λανσαρίστηκαν το 2022.

Το Ioniq 6 είναι το δεύτερο μοντέλο της αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα μάρκας της Hyundai, Ioniq. Εκμεταλλεύεται πλήρως την προσαρμοσμένη αρχιτεκτονική της Electric-Global Modular Platform (E-GMP) για να προσφέρει δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 800 V για φόρτιση 10 έως 80% σε μόλις 18 λεπτά και εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό. Με εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,21, είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά και ενεργειακά αποδοτικά ηλεκτρικά (EV) οχήματα της αγοράς. Η αυτονομία κατά WLTP του Electrified Streamliner με μία μόνο φόρτιση είναι 614 χλμ. Το στάνταρ μοντέλο 2WD με ελαστικά 18” επιτυγχάνει κατανάλωση ενέργειας 13,9 kWh/100 χλμ κατά WLTP.

Φέτος, η κριτική επιτροπή των World Car Awards ανακήρυξε επίσης τον κ. Sang Yup Lee, World Car Person of the Year 2023 για τη ζωτική του συμβολή στα πιο εντυπωσιακά καινοτόμα πρωτότυπα και αυτοκίνητα παραγωγής που παρουσιάστηκαν το 2022, συμπεριλαμβανομένου του Ioniq 6, του νέου Kona και του N Vision 74.

Related Articles

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti Q4. Φυσικό αφροδισιακό

cars

Ford. Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ραντεβού

cars

Το Cupra Tavascan πήρε επιτέλους το πράσινο φως!

cars

Nέο Ford Puma ST. Διαθέσιμο για παραγγελία με 35400 Ευρώ

cars

Η Nissan υποβιβάζει τον πληροφοριοδότη της υπόθεσης Ghosn.

cars

Η SEMA πλησιάζει, οπότε ορίστε μία Mustang με 700 ίππους!

cars

Ηλέκτρα – Spoiler: Ο Βρεττός ανακαλύπτει την παράνομη σχέση της Ηλέκτρας

cars

Κύπρος: Δεύτερο πλοίο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια είναι έτοιμο για άμεση αναχώρηση από το λιμάνι της Λάρνακας

cars

Νέο Hyundai i30. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars