CARSNEWS
NEW MODELS

Υβριδικές BMW Σειράς 3, X3 και X4 εντός του έτους!

Το βήμα που επιχειρεί για το 2020 η BMW, είναι τεράστιο. Σε ένα μόλις έτος (σε σχέση με το 2019) θέλει να περιορίσει τις συνολικές εκπομπές ρύπων της κατά 20%! Και για να το πετύχει αυτό, βασίζεται σε ένα μακρόπνοο και μεγαλεπήβολο σχέδιο, που περιλαμβάνει κάθε λογής τεχνολογίες επάνω στην ηλεκτροκίνηση. Από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, μέχρι plug-in και mild hybrid. Στην προκειμένη περίπτωση θα μας απασχολήσει η τελευταία υποκατηγορία, όπου σύντομα θα δούμε εκπροσώπους της στη Σειρά 3, στη Χ3 και στη Χ4.

Εδώ δεν υπάρχει κάτι καινοτόμο. Απλά η επέκταση της συνταγής που υιοθέτησε αρχικά η Σειρά 5, την περασμένη χρονιά με την 520d. Μιλάμε για την προσθήκη ενός μικρού ηλεκτροκινητήρα και ενός συστήματος ανάκτησης ενέργειας, έτσι ώστε κατά τη φάση των επιταχύνσεων αλλά και στις χαμηλές στροφές να προσφέρεται λίγη επιπλέον ισχύς. Αυτό βελτιώνει την απόκριση του αυτοκινήτου στις εντολές του δεξιού πεντάλ και συνάμα περιορίζει ελαφρά και την κατανάλωση. Πρόσφατα μάλιστα το ίδιο σύστημα, αναβαθμισμένο με κύκλωμα 48V, εμφανίστηκε και στις X5/ X6 xDrive40d.

Αναφορικά με τη Σειρά 3, εντός του έτους θα παρουσιάσει τη mild Hybrid 320d, την τετρακίνητη 320d xDrive, καθώς και την ισχυρότερη M340d xDrive, τόσο στα sedan, όσο και στα wagon αμαξώματά τους. Αντίστοιχα οι Χ3 και Χ4 θα κυκλοφορήσουν ως mild Hybrid στις εκδόσεις xDrive20d, αυτό το φθινόπωρο. Η μεγαλύτερη, πάντως, προσθήκη για φέτος στη γκάμα της BMW παραμένει η iX3, η ηλεκτρική εκδοχή της Χ3, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

O όμιλος Fiat Chrysler θα παράγει 1 εκ. μάσκες ανά μήνα

cars

Η μάχη του αιώνα: Το Tesla Roadster απέναντι στην Porsche Taycan

cars

Εξωσκελετικοί μηχανισμοί για τους εργαζόμενους της Audi

cars

Μπορούν τα αυτόνομης οδήγησης οχήματα να μειώσουν δραματικά τα ατυχήματα;

cars

Η ιταλική κυβέρνηση θα στηρίξει την αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Η σύγχρονη εκδοχή της Porsche 904 διαθέτει τεχνολογία από την 918 Spyder

cars

Το ηλεκτρικό SUV της Nissan μας δείχνει τα φώτα του (video)

cars

Σωτήρης Κοντιζάς: Όχι ένας απλός Chef

cars

Πάρε θέση: Γιατί Mitsubishi και Subaru έχασαν τη λάμψη τους;

cars