CARSNEWS
F1 & RACES

Υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο ο Hamilton!

Το σίριαλ της επέκτασης της συνεργασίας του Lewis Hamilton με τη Mercedes-AMG Petronas F1 έλαβε αίσιο τέλος.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα συνεχίσουν για ένατη σεζόν μαζί αν και το αξιοσημείωτο είναι πως μιλάμε για μονοετή επέκταση κι όχι νέο, τριετές συμβόλαιο όπως συνηθίζει ο Βρετανός.

Επίσης αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στη σχετική ανακοίνωση, της κοινής δέσμευσης ενίσχυσης της διαφορετικότητας στο motorsport – κάτι που οι δύο πλευρές ξεκίνησαν μαζί πέρυσι. Όμως θα πάνε ένα βήμα παραπέρα αφού θα δημιουργήσουν ένα κοινό ίδρυμα κοινωφελούς χαρακτήρα που ως αποστολή του θα έχει την στήριξη της ποικιλομορφίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Lewis δήλωσε σχετικά: «Ανυπομονώ για την ένατη σεζόν μου με τους teammates μου στη Mercedes. Έχουμε ως ομάδα πετύχει απίστευτα πράγματα μαζί και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες, επιδιώκοντας διαρκώς να βελτιωθούμε, τόσο εντός όσο κι εκτός πίστας. Είμαι το ίδιο αποφασισμένος να συνεχίσουμε το ταξίδι που ξεκινήσαμε πέρυσι, επιδιώκοντας να αλλάξουμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να τον κάνουμε προσβάσιμο για όλους στις μελλοντικές γενιές. Και είμαι ευγνώμων που η Mercedes ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μου να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα αυτό».

Από την πλευρά της γερμανικής ομάδας, ο CEO Toto Wolff, είπε: «Ήμασταν σταθερά ευθυγραμμισμένοι με τον Lewis στην επιθυμία μας να συνεχίσουμε μαζί, όμως το πολύ παράξενο 2020 είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Αποφασίσαμε από κοινού να συνεχίσουμε την αγωνιστική συνεργασία μας για μία ακόμα σεζόν και μαζί να ξεκινήσουμε ένα μακροπρόθεσμο project που θα αποτελέσει το επόμενο βήμα στη κοινή μας δέσμευση με στόχο την ποικιλομορφία στο άθλημά μας. Ο Lewis, τα επιτεύγματα του οποίου τον κατατάσσουν ανάμεσα στους καλύτερους στην ιστορία του σπορ, είναι ένας πολύτιμος πρεσβευτής για την εταιρεία μας και τους συνεργάτες μας».

Σε όλη του την καριέρα στην F1 ο Hamilton τρέχει με κινητήρες της Mercedes. Αυτούς είχε η McLaren στην οποία έκανε το ντεμπούτο του το 2007, κατέκτησε τον τίτλο το 2008 και συνεργάστηκε έως το τέλος του 2012. Το 2013 μεταπήδησε στην εργοστασιακή ομάδα της Mercedes η οποία από το 2014 και μετά έχει κατακτήσει επτά νταμπλ – περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην ιστορία, ενώ ο Hamilton πρόσθεσε έξι τίτλους στο ενεργητικό του.

Η ανανέωση ήταν αναμενόμενη, κοιτώντας το δάσος κι όχι το δέντρο, το γεγονός πως αυτή είναι μονοετής γεννά πολλές απορίες σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας αλλά και τις προθέσεις του 36χρονου.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκύψει φήμες πως ένας από τους όρους που απαιτούσε στο συμβόλαιο, εξασφάλιζε την παρουσία του Valtteri Bottas ως teammate του. Ή για να το θέσουμε σωστά, να μην πάρει προαγωγή το νέο μεγάλο αστέρι της Μ. Βρετανίας, ο George Russell. Μία λογική σκέψη είναι πως συνεχίζει με στόχο να φτάσει τους 8 τίτλους και να ξεπεράσει κι εκεί τον Michael Schumacher με πλάνο να ζυγίσει τις ισορροπίες σχετικά με το μέλλον, προς το τέλος της σεζόν.

Διαβάστε επίσης:

Η F1 εξετάζει το σενάριο sprint αγώνων τα Σάββατα

H AlphaTauri ανακοίνωσε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων (video)

Θα φέρει πάλι διπλό GP στο Μπαχρέιν ο Covid-19;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mahomes, Kelce and Joshua join Alpine’s investor group

cars

Λεκλέρκ: «Ήταν φρικτό…»

cars

Τι κρύβει η Mercedes-Benz κάτω από το σεντόνι;

cars

Formula 1: Ένας θρύλος του Le Mans θα αναδείξει τα νέα αστέρια της McLaren

cars

Grand Prix στη Suzuka για 3 ακομα χρόνια!

cars

Μη βιαστείς να δικάσεις τη Ferrari

cars

Στον Φερστάπεν αρέσει η βροχή και το χάος στο Σπα

cars

Formula 1: Διατηρεί την πρωτοπορία ο Φερστάπεν, πλησίασε η Ferrari!

cars

Βόμβα: Η Honda αποχωρεί από τη Formula 1!

cars