CARSNEWS
NEW MODELS

Υπερδάνειο 6,3 δις ευρώ της Ιταλίας για τη συγχώνευση PSA-FCA!


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 6,3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ FIAT/ CHRYSLER ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΟΜΙΛΟ PSA.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 24/6/2020

Πρακτικά μιλάμε για το μεγαλύτερο δάνειο που έχει εκδοθεί ποτέ σε αυτοκινητοβιομηχανία στη γηραιά ήπειρο. Ανέρχεται μάλιστα σε τόσο υψηλό νούμερο κυρίως λόγω της πανδημίας του COVID-19, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στα ήδη σαθρά οικονομικά θεμέλια των Ιταλών. Αρκετοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν την όλη διαδικασία, καθώς η έδρα του ομίλου είναι στην Ολλανδία, οπότε δεν έχει δουλειά η Ιταλική κυβέρνηση να προσφέρει κρατική υποστήριξη στο όλο εγχείρημα. Παρόλα αυτά, οι όποιες αντιρρήσεις φαίνεται τελικά να κάμφθηκαν.

Αρχικά δόθηκε έγκριση από το υπουργείο Οικονομίας, ενώ τώρα φαίνεται και το ελεγκτικό δικαστήριο της Ιταλίας να υπέγραψε το σχετικό διάταγμα, επικυρώνοντας το αίτημα του δανεισμού. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από πηγή που σχετίζεται με το ζήτημα αλλά επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Όσο για το δάνειο, θα εκταμιευτεί από την Intesa Sanpaolo, τη μεγαλύτερη λιανική τράπεζα της Ιταλίας, η οποία το έχει ήδη εγκρίνει και μέχρι στιγμής βρισκόταν εν αναμονή της έγκρισης των εγγυήσεων που η κυβέρνηση θα παράσχει στο 80% του ποσού, μέσω του οργανισμού εξαγωγικών πιστώσεων SACE.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To νέο Ford Kuga αλλάζει τον χάρτη των SUV

cars

Γιατί ο Elon Musk είναι τόσο… “φτιαγμένος”;

cars

«Ναι» στη διετία, αλλά με σημαντική μείωση

cars

Το ρολόι του ταμπλό σταμάτησε στις 13.55′

cars

O Ken Block ντριφτάρει με το ηλεκτροκίνητο Ford Fiesta ERX των 622 ίππων! (Video)

cars

Ξεπουλάει το Ram 1500 TRX με τα 1.500 άλογα (video)

cars

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις μας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

cars

Ο Luca de Meo νέος CEO της Renault

cars

Σε περιορισμένη παραγωγή η Brabham BT62 (Video)

cars