CARSNEWS
NEW MODELS

“Χρυσά” θα πληρώνουν οι Τούρκοι τα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Η Τουρκία ανέβασε την ήδη υψηλή φορολογία στα εισαγόμενα αυτοκίνητα ακόμα περισσότερο,κάτι που σε συνδυασμό με την κακή πορεία της τουρκικής λίρας, θα κάνει την αγορά αυτοκινήτου άπιαστο όνειρο για τους Τούρκους. 

Η φορολογία για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.6 λίτρα ανέβηκε από το 60% στο 80%, σ’ εκείνα που είναι πάνω από 2.000 cc ανέβηκε από το 100% στο 130%, ενώ τα πιο πολυτελή μοντέλα ανέβηκαν από το 160% στο 220%. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg οι φόροι αυτοί αφορούν τα αυτοκίνητα που εισάγονται και όχι όσα παράγονται μέσα στην Τουρκία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν πιο ακριβά και τα τοπικά αυτοκίνητα, καθώς η πτώση της λίρας έχει ανεβάσει σημαντικά την αξία των ανταλλακτικών και των εξαρτημάτων. Μάλιστα αυτή την στιγμή η Tουρκία έχει τους υψηλότερους φόρους στα αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και ο ΦΠΑ του 18%.

Όλα αυτά γίνονται μέσα στην χρονιά, και ιδίως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής αυτοκινήτου. Μάλιστα οι πωλήσεις πηγαίνουν αρκετά καλά, καθώς ο Ερντογάν ενισχύει τα επιτόκια, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο να έχουν άνοδο στα επιβατικά 58,9%, στις 273.022 μονάδες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan: Νέα αρχή με 12 νέα μοντέλα σε 18 μήνες

cars

Βρετανός… Πρίγκιπας στο Μονακό! (video)

cars

Απίθανο: Τρεις εκπληκτικές ιδέες για να «σκοτώσουν» την ώρα τους οι λάτρεις της Formula 1! (video)

cars

Το θρυλικό Lada Niva επιστρέφει ανανεωμένο

cars

Drones καταγράφουν τη μάχη δύο θωρακισμένων στη Συρία

cars

Τα μοντέλα της Ruf μπορεί να μοιάζουν με Porsche, αλλά δεν είναι (video)

cars

H πραγματική ιστορία του Carlo Abarth (Video)

cars

Η Γαλλία επενδύει 7 δις ευρώ για την ανάπτυξη του υδρογόνου!

cars

Το Volkswagen Golf ξανά πρώτο στην Ευρώπη

cars