CARSNEWS
NEW MODELS

Χρόνια πολλά, Fiat 500! (βίντεο)

Η αλήθεια είναι ότι η ονομασία 500 (Cinquecento) δεν ήταν καινούρια για την ιταλική φίρμα. Το πρώτο μοντέλο που τη χρησιμοποίησε ήταν το 500 Topolino, του μεσοπολέμου. Γι’ αυτό το λόγο και στην παρουσίασή του, στις 04 Ιουλίου του 1957, οι Ιταλοί χρησιμοποίησαν το «Nuova 500». Ένα μικρό αυτοκινητάκι, με μήκος 2,97 μέτρα, δύο πόρτες και τέσσερις θέσεις. Οικονομικό, με έναν αερόψυκτο, δικύλινδρο κινητήρα 479 κ.εκ. και ταπεινές επιδόσεις. Τίποτα όμως από αυτά δεν το εμπόδισε να αποτελέσει το απόλυτο σύμβολο la dolce vita, στη μεταπολεμική Ιταλία.

Η ιστορία λέει ότι από το 1957, έως και το 1975, που σταμάτησε να παράγεται, κατασκευάστηκαν συνολικά περίπου 3,5 εκ. οχήματα. Η ίδια ιστορία, 50 χρόνια μετά από την πρώτη του παρουσίαση, στις 4 Ιουλίου του 2007, θέλει τη Fiat να παρουσιάζει άλλο ένα «νέο» 500. Εμπνευσμένο από τις γνώριμες, κλασικές γραμμές αλλά μεγαλύτερο σε διαστάσεις και εξοπλισμένο με όλα όσα αποζητούσε η αφορά, με βάση μία εξέλιξη μισού αιώνα.

Σήμερα, 63 χρόνια από το Nuova 500 και 13 από το εξίσου «καινούριο» 500, η Fiat προσφέρει πλέον το ηλεκτρικό 500. Μία ιστορία εξέλιξης που δείχνει να έχει ακόμα πολύ μέλλον μπροστά της. Εμείς ευχόμαστε απλά χρόνια πολλά!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

O Ralf Brandstaetter είναι ο νέος CEO της Volkswagen

cars

Ποιος σκότωσε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

cars

Τι θα λέγατε για μία ανοιχτή Lamborghini Urus;

cars

“Κινούμαι Ηλεκτρικά”: Πόσες αιτήσεις έγιναν, ποιά οχήματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον

cars

O Tucson Prime δουλεύει… σαν σκύλος στις πωλήσεις της Hyundai!

cars

Οι ομάδες και οι πιλότοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 με ένα κλικ!

cars

H Nikola παρουσίασε τον ηλεκτρικό τράκτορα Tre 4×2 (video)

cars

Facelift και για τη BMW Σειρά 6

cars

H Tesla αναζητά νέο “σπίτι” για το Cybertruck

cars