CARSNEWS
AUTONEWS

Χρόνια πολλά Formula 1. Η κορωνίδα των motorsports γίνεται 70!

Ήταν 13 Μαίου του 1950. Ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 θα ξεκινούσε στην πίστα του Silverstone ως το “Royal Automobile Club Grand Prix d’Europe” έπειτα από 4 μη-πρωταθληματικούς αγώνες στο Pau, το San Remo, το Goodwood και το Παρίσι. Ήταν η αρχή μίας ιστορίας που ακόμα συνεχίζεται και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Η απαρχή ενός brand name και ενός αθλήματος που έχει κερδίσει τις καρδιές μίας σημαντικής μερίδας του κόσμου, ακόμα και αν φαίνεται πως κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να χάσει το κοινό του.

Αξίζει να δει κανείς το video που ακολουθεί για να διαπιστώσει το πόσο μακρύ είναι το ταξίδι από τις 13 Μαίου του 1950 μέχρι σήμερα. Τότε που οι ομάδες ήταν μία χούφτα μηχανικοί που δούλευαν… εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες καθώς δεν υπήρχαν ούτε καν υπόστεγα. Με το ζόρι υπήρχε άσφαλτος, πόσο μάλλον διαχωριστικό ανάμεσα στην πίστα και το pitlane. Τότε που για να δεις έναν χορηγό έπρεπε να προσέχεις, το catering ήταν μία τέντα που σέρβιρε τσάι και σαντουιτσάκια  και το κοινό ήταν απολύτως ευχαριστημένο να κάθεται αναπαυτικά στο… γρασίδι.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος ομάδες όπως η Alfa Romeo, η Maserati και η Talbot-Lago ενώ αν αρχίσουμε να μιλάμε για οδηγούς, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τα “3F” (Fangio, Farina, Fagioli) και να αναφέρουμε τον Louis Chiron. Θα πρέπει να μιλήσουμε επίσης για το γεγονός ότι συμμετείχε ο Πρίγκηπας B. Bira από την Ταυλάνδη και ένας Βαρόνος από την Ελβετία ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τον Johnny Claes, έναν πασίγνωστο μουσικό της εποχής που όχι μόνο έλαβε μέρος αλλά τερμάτισε στην 11η θέση! Στο πρώτο Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος παρεβρέθηκαν τόσο ο Βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος, όσο και η Βασίλισσα και η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, μαζί με 120.000 θεατές! Χρόνια πολλά λοιπόν στο άθλημα που μας κρατά κολλημένους στους δέκτες μας κάθε δεύτερη Κυριακή (και Παρασκευή και Σάββατο) και μακάρι τα επόμενα 70 χρόνια να είναι ακόμα πιο επιτυχημένα!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Kosmoride. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο της κατάστημα με e-bikes

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 7/4/2024

Bury

Ο Carlos Ghosn μιλά από την Βυρηττό για όλους και για όλα!

cars

Η Mazda ακόμα ονειρεύεται ένα sports car με Wankel αλλά…

cars

Volvo S90, V90 & V90 Cross Country . Ανανεωμένα και με ήπιους υβριδικούς κινητήρες

cars

Η Jaguar φρεσκάρει την F-Pace

cars

Mini John Cooper Works GP. Το ταχύτερο Mini παραγωγής στην ιστορία!

cars

Πρωταθλήτρια η Θεσσαλονίκη στις τροχαίες παραβάσεις

cars

Peugeot Metropolis. Νέα πρόταση με τρείς τροχούς

cars