CARSNEWS
AUTONEWS

Χωράει ένας V8 στο Ford Ranger Raptor; Χωράει… χωράει!

Η Ford έχει κάνει ξεκάθαρη την θέση της όσον αφορά στον V8 βενζινοκινητήρα. Μπορεί να μην την έχει δηλώσει, αλλά οι πράξεις της δείχνουν ότι σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει μόνο εκεί που κρίνει πως είναι απολύτως απαραίτητος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου η Ford επέλεξε κάτι διαφορετικό είναι το άκρως… αμερικανικό F-150 Raptor και το εμβληματικό GT που αμφότερα κινούνται χάρη σε έναν twin-turbo V6. Παρόμοια είναι και η περίπτωση του Ranger Raptor αλλά εδώ υπάρχει ένας biturbo πετρελαιοκινητήρας. Όχι για πολύ ακόμα όμως, αν το ικανότατο pickup αφεθεί στα χέρια των Αυστραλών!

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικού μέσου, η Ford Αυστραλίας μάλλον έχει κάνει outsource το project της τοποθέτησης ενός 5-λιτρου V8 στο μηχανοστάσιο του Ranger Raptor. Γιατί outsource; Για προφανείς λόγους φυσικά. Το όλο project δεν είναι αρκετά εμπορικό ώστε να δικαιολογεί μία επένδυση από την “μαμά” Ford ενώ δεν προβλέπεται να είναι ούτε παγκόσμιο. Αν τελικά οι φήμες επιβεβαιωθούν και δημιουργηθεί το Ranger Raptor V8, θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην αγορά της Αυστραλίας γιατί απ’ ότι φαίνεται οι Αυστραλοί είναι αρκετά τρελοί ώστε να μην τους φαίνεται αρκετός ένας turbodiesel με 210 ίππους και 500 Nm ροπής.

Δεν θα τολμήσω να διαφωνήσω με την λογική που λέει πως σχεδόν τα πάντα γίνονται καλύτερα με έναν V8, αλλά ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι το Ranger Raptor θα γίνει σημαντικά καλύτερο έτσι. Θα γίνει ταχύτερο στην ευθεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο! Από την άλλη βέβαια, το “οικοσύστημα” της Αυστραλίας είναι πολύ διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο, οπότε ίσως αυτοί να ξέρουν κάτι περισσότερο!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volvo XC40 T3 Auto R Design. Άνετο και απολαυστικό

cars

Η Land Rover γιορτάζει την πώληση 1 εκατομμυρίου Range Rover Sport!

cars

Ξανά στην ηγεσία της Lamborghini ο Stephan Winkelmann.

cars

Οδηγούμε την BMW 320d MHEV sedan 2023

cars

Aston Martin V12 Speedster. Απλά και μόνο επειδή μπορεί και θέλει!

cars

Audi RS. Με ειδικές επετειακές εκδόσεις

cars

Alfa Romeo Giulia GTA. Η επιστροφή ενός θρύλου!

cars

Ποια ασφάλεια αυτοκινήτου σε συμφέρει περισσότερο και γιατί

cars

Volvo V60 Cross Country. Το κροσσόβερ στη σωστή του διάσταση

cars