CARSNEWS
F1 & RACES

Χωρίς αναβαθμίσεις στην Αυστρία η Ferrari!

Προβληματισμός στους απανταχού tifosi αφού μετά τον προβληματικό Χειμώνα, η Scuderia Ferrari φαίνεται πως ξεκινά και τη σεζόν με το αριστερό.

Η ιταλική ομάδα που είχε προϊδεάσει για αναβαθμίσεις σασί αλλά και υβριδική μηχανική, ανακοίνωσε πως στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς θα τρέξει με μονοθέσιο προδιαγραφών… Βαρκελώνης.

Έτσι στο Grand Prix Αυστρίας στις 5 Ιουλίου και το Grand Prix Στυρίας στις 12 Ιουλίου, θα λάβει μέρος με το ίδιο μονοθέσιο που είχε στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, εκεί όπου υστερούσε εμφανώς των άμεσων ανταγωνιστών των κόκκινων – δηλαδή της Mercedes και της Red Bull Racing.

Αντίθετα, το αναβαθμισμένο μονοθέσιο θα κάνει την εμφάνισή του στον τρίτο αγώνα της σεζόν, στις 19 Ιουλίου, στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ και το Grand Prix Ουγγαρίας. Γιατί όμως προέκυψε αυτή η αλλαγή στο πλάνο της Scuderia σχετικά με τα σκαλοπάτια εξέλιξης της SF1000;

«Αυτό δεν σημαίνει πως καθόμασταν στον ομολογουμένως περιορισμένο χρόνο των 5μιση εβδομάδων κατά τις οποίες μπορούσαμε να δουλέψουμε πάνω στο μονοθέσιο λόγω των αυστηρών περιορισμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα αποτελέσματα των δοκιμών εξέλιξης μας ανάγκασαν να κάνουμε μία σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης σε ότι αφορά στο μονοθέσιό μας – ειδικά στο αεροδυναμικό μέτωπο. Αρχικά έπρεπε να καταλάβουμε γιατί δεν βλέπαμε στην πίστα τα αποτελέσματα που περιμέναμε, ώστε να αναπροσαρμόσουμε όλο το πρόγραμμα. Θα ήταν αντιπαραγωγικό να συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση που είχαμε σχεδιάσει, γνωρίζοντας πως έτσι δεν θα πετυχαίναμε τους στόχους μας. Επομένως, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με ένα νέο πρόγραμμα, που θα αφορούσε όλο το μονοθέσιο, γνωρίζοντας πως αυτό δεν θα προλάβαινε να είναι έτοιμο για τον πρώτο αγώνα. Πάμε εκεί γνωρίζοντας πως δεν έχουμε το ταχύτερο πακέτο. Το ξέραμε και πηγαίνοντας στη Μελβούρνη, αυτό δεν έχει αλλάξει. Αν και η πίστα του Σπίλμπεργκ έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και οι θερμοκρασίες θα είναι κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με όσα είδαμε στο Μονμελό τον Φεβρουάριο», είπε ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Mattia Binotto.

Ενόψει της πρεμιέρας, η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως τα μονοθέσιά της θα φέρουν το μήνυμα #ForzaAlex, στηρίζοντας τη μάχη που δίνει για μία ακόμα φορά ο άτυχος Alex Zanardi.

Διαβάστε ακόμα:

To F1 Vlog επέστρεψε!

F1… κεκλεισμένων των θυρών φέτος!

Η ώρα της επιστροφής για την F1 (video)

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δεν είναι δεδομένο πως η F1 αρχίζει στις 5 Ιουλίου

cars

Ecclestone: Γιατί πρέπει να δεις το Lucky! (+video)

cars

Σε ένα μήνα θα δούμε τη νέα Mercedes F1 (video)

cars

Hamilton hopes upgrades will help Mercedes in Austin

cars

F1: Τα χρώματα της Williams για τρία GP στην Ασία

cars

Η Haas απέρριψε τον Wehrlein

cars

Η Ford απελευθερώνει ένα τέρας 800 ίππων στη νέα Mustang GTD

cars

Οι οδηγοί με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της F1 (video)

cars

Ο Μπραντ Πιτ θα τρέξει στην Formula1

cars