CARSNEWS
F1 & RACES

Ψάχνει ομάδα ο Sergio Perez!

Μπορεί ακόμα να μην υπάρχει κάτι επίσημο σχετικά με το μέλλον του Sebastian Vettel στην Aston Martin αλλά ο Sergio Perez δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια.

Ακολουθώντας το δόγμα «φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά», ο Μεξικανός ξεκίνησε επαφές με άλλες ομάδες, ώστε να εξασφαλίσει το μέλλον του σε περίπτωση που στο τέλος της σεζόν που διανύουμε αποχωρήσει από τη Racing Point (που θα μετονομαστεί σε Aston Martin Racing).

Τα έως τώρα δημοσιεύματα θέλουν τον οδηγό από τη Γουαδαλαχάρα να είναι το «θύμα» ενδεχόμενης έλευσης του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στην ομάδα. Πράγμα εύλογο δεδομένου πως ο άλλος οδηγός της είναι ο Lance Stroll, γιος του… ιδιοκτήτη Lawrence Stroll.

Έτσι ο μάνατζερ του Perez, Julian Jakobi, έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει επαφές με άλλες ομάδες ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021. Ένα μάνατζερ έμπειρος, με σπουδαίο πελατολόγιο από τη Νότια Αμερική, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε ονόματα όπως αυτά των Ayrton Senna και Juan Pablo Montoya.

Όμως οι επιλογές του Perez είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Η μία αφορά στην Alfa Romeo, για λογαριασμό της οποίας έτρεξε και μάλιστα με επιτυχία, όταν αυτή ήταν Sauber. Θα πρέπει όμως να πάρει απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση ο Kimi Raikkonen.

Η άλλη θα μπορούσε, πάλι υπό προϋποθέσεις, να είναι η Haas. Αρκεί να παραμείνει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και να αποφασίσει επιτέλους να αλλάξει οδηγικό δίδυμο. Δεδομένης της έλλειψης χορηγών στο μονοθέσιό της, οι συνεργάτες του Sergio Perez θα μπορούσαν να αποτελέσουν δέλεαρ.

Εκτός βέβαια αν ο Μεξικανός αποφασίσει να μεταπηδήσει σε έναν άλλο θεσμό, όπως για παράδειγμα τα IndyCar. Πάντως, η Racing Point έχει περιθώριο μέχρι τις 31 Ιουλίου για να ενεργοποιήσει την οψιόν αποδέσμευσής του, καθώς οι δύο πλευρές έχουν συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια.

perez-styria20-a1000x600

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog του GP Στυρίας

Όλο και πιο κοντά στην Aston Martin o Vettel!

Το GP Στυρίας από την οπτική γωνία της Pirelli

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Παντός καιρού ο Φερστάπεν, νέα πρωτιά στον Sprint Race του Βελγίου

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η καλύτερη διαχείριση ελαστικών κερδίζει (+video)

cars

F1 Owners Announce Huge New Motorsport Acquisition In $4bn Takeover

cars

F1 GP Βραζιλίας: Ένα απρόσμενο φαβορί (+video)

cars

F1: Αλλαγή ισορροπιών για έκτη φορά φέτος!

cars

Τι να περιμένουμε στο GP Ρωσίας από πλευράς ελαστικών

cars

H Mercedes φέρεται να θέλει τον Vettel

cars

Θέλει να οδηγήσει ξανά F1 ο Button

cars

Το τελευταίο «αντίο» του Michael Schumacher στην F1 (video)

cars