CARSNEWS
NEW MODELS

«Ψαλίδι» 20% στους μισθούς των εργαζομένων στη Formula 1!

Στα… χνάρια των ομάδων της βαδίζει πλέον και η ίδια η Formula 1. Όπως έγινε γνωστό κι επίσημα, ο οργανισμός Formula 1 ακολούθησε το παράδειγμα των McLaren, Racing Point και Williams κι αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση μισθών της τάξης του 20%, προκειμένου να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της βρετανικής κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν ση χώρα.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Liberty Media, Chase Carey, εθελοντικά θα υποστεί μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών του, σε μια περαιτέρω ένδειξη στήριξης του οικοδομήματος που με κόπο και μεγάλη προσπάθεια αυτός και οι συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει την τελευταία τριετία.

Το μεγάλο «πρόβλημα» για τους διοργανωτές της Formula 1 είναι πως βάσει συμβολαίων με τους τηλεοπτικούς φορείς παγκοσμίως, θα πρέπει να προχωρήσουν στην καταβολή αποζημιώσεων εάν το Πρωτάθλημα έχει λιγότερους από 15 αγώνες. Κι αυτό το σενάριο κάθε άλλο παρά… επιστημονικής φαντασίας είναι, πλέον.

Τα περυσινά έξοδα της Formula 1 ανήλθαν στα 381 εκατομμύρια δολάρια. Όμως την τελευταία τριετία, δηλαδή από τη στιγμή που τα ηνία του σπορ ανέλαβε η Liberty Media, πολλά λειτουργικά κόστη έχουν αυξηθεί, κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των εργαζομένων στον οργανισμό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μέσω twitter το δημοψήφισμα για το νέο εργοστάσιο της Tesla

cars

Την απόλυση 10.000 εργαζομένων εξετάζει η BMW

cars

Οριστική αναβολή του Goodwood Festival of Speed για φέτος

cars

Η νέα Μercedes AMG A45 συντρίβει την BMW M2 και το Audi RS3 (Video)

cars

Η Ferrari γυρνά την πλάτη στην ηλεκτροκίνηση

cars

Περισσότερη αποκάλυψη για το νέο Opel Mokka (Video)

cars

Η μάχη των ηλεκτρικών: Το Peugeot e-208 κόντρα στο MINI Electric

cars

Πόσο θα πληρώνατε για αυτή τη σκουριασμένη Aston Martin;

cars

Νέες μπαταρίες της Samsung υπόσχονται αυτονομία 800 χιλιομέτρων

cars