CARSNEWS
NEW MODELS

Ψηφιακές φαντασιώσεις για ένα Mazda RX7!

Προσωπικά θεωρώ πως με τόσο έντονο ρεύμα που υπάρχει στα social media και γενικότερα στο διαδίκτυο γύρω από την επιστροφή ενός σπορ διάδοχου του RX8 θα έπρεπε ήδη να υπήρχε μία ένδειξη. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά αφού οι Ιάπωνες έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά ζητήματα.

Το βασικό είναι πως κατά μία έννοια ο περιστροφικός κινητήρας τους έχει παγιδεύσει και θα ήταν πολύ δύσκολο να δούμε ένα νέο RX8 δίχως να υπάρχει ένας Wankel κάτω από το καπό. Από την άλλη, στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ένα τέτοιο σπορ μοντέλο θα ανέβαζε πολύ το μέσο όρο CO2 (για αυτό και η Mazda υποχρεώθηκε κατά μία έννοια να προχωρήσει στην παραγωγή του ηλεκτρικού MX-30).

Βασικά υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός λόγος που δεν θα δούμε άμεσα ένα σπορ μοντέλο από την Mazda (ίσως αργότερα κάποιο ηλεκτρικό). Το κόστος και το κέρδος. Αυτή την περίοδο υπάρχει μια μεγάλα δυσαναλογία ανάμεσα σε αυτό το ισοζύγιο και θα ήταν αφελές για κάποιον κατασκευαστή να προχωρήσει στην παραγωγή ενός τόσο «ακριβού» μοντέλου (κάπως έτσι η Toyota συνεργάζεται με BMW και Subaru).

Και για να μην σας κουράζω άλλο ας απολαύσουμε τις όμορφες δημιουργικές συλλήψεις του Enoch Gabriel Gonzales που ως γνήσιος petrolhead συνεχίζει να ονειρεύεται ένα καυτό Mazda με πίσω κίνηση και μία «περιστροφική» καρδιά. Μαζί του και εμείς…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Aπίστευτο: Αυτό το Datsun κοστίζει τα 10πλάσια από μία Μaybach!

cars

Έτσι θα μπορούσε να είναι ένα supercar από την Mazda

cars

Αυτόνομη τεχνολογία 5ης γενιάς από τη Waymo (βίντεο)

cars

Βουτιά στα παγωμένα νερά του ιαπωνικού αρχιπελάγους για 37 αυτοκίνητα

cars

Δοκιμάζουμε την BMW M2 Competition (Video)

cars

Πρεμιέρα για τα νέα Dacia Sandero και Logan

cars

Παγκόσμιο σοκ: Σε αρνητικές τιμές το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο!

cars

Έρευνα: Είναι τα ηλεκτρικά πιο φιλικά στο περιβάλλον;

cars

Hennessey Venom F5: θα ξεπεράσει τα 500 km/h;

cars