CARSNEWS
NEW MODELS

Όλα όσα συνέβησαν με το ελικόπτερο του Ogier! (upd)

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, έκανε μια ανάρτηση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Σε δύο φωτογραφίες, παρουσίαζε ένα ελικόπτερο, το οποίο είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή δίπλα από το εκκλησάκι ου Αγίου Παντελεήμονα στο Γκολφ της Γλυφάδας.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις εικόνες, το ελικόπτερο είναι άρτιο, δεν έχει… συντριβεί, δεν έχει καταστραφεί, δεν του λείπει κανένα τμήμα και φυσικά δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό με τον πιλότο και τους επιβάτες του, οι οποίοι είχαν ήδη αποβιβαστεί απ’ αυτό.

Πόσοι ήταν οι επιβάτες; Τρεις. Όμως όχι όποιοι κι όποιοι. Ήταν ο εξάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Sebastien Ogier, ο συνοδηγός του Elfyn Evans, Scott Martin και ο Benjamin Veillas, επί σειρά ετών συνοδηγός του Eric Camilli, επίσης οδηγού του WRC.

Ogier, Martin και Veillas βρίσκονταν από το πρωί της Δευτέρας στην Ελλάδα για τις δοκιμές που κάνει η Toyota Gazoo Racing στη χώρα μας ενόψει του Ράλι Τουρκίας. Οι τρεις τους είχαν εκφράσει την επιθυμία, πριν μεταβούν στην Ιτέα όπου είχε από νωρίς «στηθεί» το «στρατηγείο» της Toyota, να παίξουν για λίγη ώρα γκολφ. Όπερ κι εγένετο.

Με πρωτοβουλία του έχοντα τη συνολική ευθύνη για τη διοργάνωση των δοκιμών της Toyota, Λώρη Μελετόπουλου, οι Ogier, Martin και Veillas πήγαν στο γκολφ της Γλυφάδας απευθείας από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αφού ολοκλήρωσαν το παιχνίδι τους, επρόκειτο να αναχωρήσουν με ειδικά μισθωμένο από τη διοργάνωση ελικόπτερο, με προορισμό την Ιτέα.

Επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο, όμως δευτερόλεπτα μετά την απογείωση και ενώ βρισκόταν 4-5 μέτρα πάνω από το έδαφος, παρουσιάστηκε βλάβη στο πίσω στροφείο, με συνέπεια ο πολύπειρος κυβερνήτης του άμεσα και με μεγάλη επιδεξιότητα να το προσγειώσει στον χώρο δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στον χώρο του γκολφ της Γλυφάδας.

Στον κόκκινο κύκλο το σημείο της αναγκαστικής προσγείωσης του ελικοπτέρου, λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του γκολφ Γλυφάδας

Στον κόκκινο κύκλο το σημείο της αναγκαστικής προσγείωσης του ελικοπτέρου, λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του γκολφ Γλυφάδας

Μάλιστα, όσοι είχαν παρακολουθήσει τις περυσινές δοκιμές του Ogier με τη Citroen στην ίδια περιοχή, μπορούν να διαπιστώσουν πως είναι το ίδιο ελικόπτερο, με το οποίο ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρτωταθλητής είχε μετακινηθεί από και προς την ειδική, έχοντας τότε μαζί του και τον συνοδηγό του, Julien Ingrassia.

Αυτό, λοιπόν, είναι το ρεπορτάζ αναφορικά με την… πτώση του ελικοπτέρου που θα μετέφερε τον Ogier και τους Martin και Veillas από τη Γλυφάδα στην Ιτέα. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, δεν υπήρξε καμία… πτώση. Τουναντίον, χάρη στον έμπειρο κυβερνήτη, όλα έγιναν με απόλυτη ασφάλεια για τους τέσσερις επιβαίνοντες.

Για την ιστορία, Οι Sebastien Ogier, Scott Martin και Benjamin Veilla μετέβησαν οδικώς από την Αθήνα στην Ιτέα, όπου έφτασαν κατάκοποι λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Ogier με τον Veillas κάνουν κανονικά σήμερα δοκιμές στην ακροπολική ειδική της Καλοσκοπής, με τον Veillas στο δεξί μπάκετ του Toyota Yaris WRC, μιας και δεν ταξίδεψε για προσωπικούς λόγους στην πατρίδα μας ο Julien Ingrassia. Για τους μη γνωρίζοντες, ο Veillas είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται ο Ogier ως συνοδηγό του, όποτε δεν μπορεί να τον ακολουθήσει σε δοκιμές το «alter ego» του, ο Ingrassia.

Ο Benjamin Veillas

Αύριο, Τετάρτη, σειρά θα έχουν οι Elfyn Evans και Scott Martin. Όσο για τον Ogier, θα αναχωρήσει από την Ελλάδα σήμερα το βράδυ, έχοντας μεταβεί και πάλι οδικώς από την Ιτέα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μιλώντας στο DirtFish ο Scott Martin επεσήμανε πως το συμβάν έλαβε χώρα σε πολύ χαμηλό ύψος και τόνισε: «Όλα ήταν εντάξει, απογειωθήκαμε και ο πιλότος ανακάλυψε πως υπήρχε ένα πρόβλημα και προσγειωθήκαμε. Ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι άλλο για να πω. Είναι εντυπωσιακό πώς αυτές οι ιστορίες μεγαλοποιούνται με τα κουτσομπολιά. Όμως, πραγματικά, συνέβη μόνον αυτό».

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Γιατί δεν υπάρχουν Tesla Cybertruck με χρώμα;

cars

Ferrari εναντίον Porsche: Ποιος έχει τον καλύτερο ήχο; (Video)

cars

Οριστικό: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το πρωί – Πότε και πώς επιτρέπεται

cars

H Bentley επανέρχεται προσεκτικά στην παραγωγή

cars

Το… τερμάτισε ο Nico Rosberg! Πώς παρομοίασε την εκκίνηση ενός γκραν πρι!

cars

Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer

cars

Την απόλυση 10.000 εργαζομένων εξετάζει η BMW

cars

Αγροτικό σκορπά την καταστροφή σε terminal αεροδρομίου

cars

O Αμερικανός με τα 42 Volkswagen

cars