CARSNEWS
NEW MODELS

Όλες οι Virtual πρεμιέρες της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης με ένα κλικ! (LIVE)

Σε μια χρονιά-βαρόμετρο για την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, λόγω κανονισμών αλλά και… κορονοϊού, η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης γιόρταζε εφέτος τα 90 χρόνια ζωής. 

Ήδη βέβαια με πολλές απουσίες (Lamborghini, Maserati, Citroen, Peugeot, General Motors, Nissan, Mini, Ford, Mitsubishi κ.ά.), αλλά και λάμψη και πολύ εξηλεκτρισμό, τόσο σε υβριδικά όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικά μονοπάτια. 

Τελικά, και με την απόφαση της Ελβετικής απόφασης να απαγορεύει μέχρι νεωτέρας τις δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 1.000 ατόμων έγινε αυτό που όλοι απεύχονταν: ματαίωση της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης και μάλιστα με την απόφαση να λαμβάνεται τρεις μόλις ημέρες πριν την επίσημη έναρξή της. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι οι εταιρίες έκατσαν με σταυρωμένα τα χέρια, αφού τα νέα μοντέλα πρέπει να λανσαριστούν όπως και να έχει.

Με την virtual λοιπόν έναρξη της Press Day οι κατασκευαστές παρουσίασαν όσα μοντέλα θα βλέπαμε Live από τα καλαίσθητα περίπτερα των χώρων της Palexpo. Πάμε να δούμε μαζί τι ετοίμασαν οι κατασκευαστές για το επόμενο διάστημα.

Alfa Romeo Giulia GTA

Ελάφρύτερη και ισχυρότερη, η Alfa Romeo Giulia GTA των 540 ίππων αμφισβητεί το γερμανικό κατεστημένο δίνοντας συνέχεια σε μια παράδοση έξι δεκαετιών. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Audi A3 Sportback 2020

Το Audi Α3 επιστρέφει στην τέταρτη κατά σειρά γενιά του επιχειρώντας να ανακτήσει τα σκήπτρα της κατηγορίας που το ίδιο ίδρυσε. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Benltey Mulliner Bacalar

Mία ανοιχτή Bentley περιορισμένης παραγωγής κατασκευασμένη από το ειδικό τμήμα μετατροπών της εταιρίας Mulliner για αφόρητα VIP πελάτες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

BMW Concept i4

Το ηλεκτροκίνητο μέλλον της BMW περνά μέσα από τους 530 ίππους και τα 600 χιλιόμετρα αυτονομίας του φοτουριστικού Concept i4. Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτό εδώ.

CUPRA Formentor

Το Cupra Formentor των 4,45 m εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φιλοσοφία και τη λογική της Cupra και προσπαθεί να συνδυάσει το στυλ των hatchback  με εκείνο των SUV, επενδύοντας στο πλεονέκτημα ισχύος που του προσφέρουν τα κινητήρια σύνολα των 245 και των 310 ίππων αντιστοίχως.

Dacia Spring Electric

Το Spring Electric είναι το πρωτότυπο μοντέλο το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia, το οποίο αναμένεται να είναι και το πιο προσιτό της ευρωπαϊκής αγοράς. Μάθετε περισσότερα για το πολλά υποσχόμενο ηλεκτροκίνητο crossover εδώ.

Hyundai Prophesy

Ανάμεσα στα πολλά πρωτότυπα που είχαν ετοιμαστεί για την έκθεση της Γενεύης, η προσπάθεια της Hyundai είναι ίσως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και σίγουρα πιο καλαίσθητες. Ονομάζεται Prophecy και δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία πρώτη προβολή όλων των σχεδιαστικών αντιλήψεων της εταιρίας για το μέλλον. Περισσότερα εδώ.

Koenigsegg Gemera

Το Koenigsegg Gemera έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στη Γενεύη στο άδειο περίπτερο της σουηδικής φίρμας και είναι το πρώτο Mega-GT στον κόσμο και το πρώτο τετραθέσιο Koenigsegg.

ΜcLaren 765LT

Η 765LT είναι το νέο supercar της McLaren το οποίο απευθύνεται μόλις σε 765 τυχερούς που έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πιο ξεχωριστό και ταχύτερο όχημα. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Morgan Plus Four

Το ανανεωμένο Morgan με την ονομασία Plus Four με το εντελώς νέο πλαίσιο από αλουμίνιο (σε αντίθεση με το πατροπαράδοτο ατσάλι του Plus4) αποκτά μία νέα εισαγωγική έκδοση, με κινητήρα turbo 4 κυλίνδρων. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Pininfarina Batista Anniversario

Όπως και οι άλλοι κατασκευαστές, έτσι και η ιταλική πλέον εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών hypercar προχώρησε στην διαδικτυακή αποκάλυψη μιας ειδικής έκδοσης του Battista γιορτάζοντας παράλληλα τα 90 χρόνια από την στιγμή ίδρυσης του πασίγνωστου στούντιο. 

Porsche 911 Turbo

Η νέα Porsche 911 Turbo S της σειράς 992 αποκαλύφθηκε τόσο στην coupe όσο και στην cabriolet εκδοχή της με τον νέο boxer κινητήρα των 3,8 lt να αποδίδει με τη βοήθεια  δύο στροβιλοσυμπιεστών 650 ίππους. Δείτε τη νέα Porsche 911 Turbo εδώ.

Renault Morphoz

H Renault συνεχίζει την μεγάλη παράδοσή της σε εντυπωσιακά και ευφάνταστα πρωτότυπα παρουσιάζοντας το Morphoz το οποίο -εκτός των άλλων- μπορεί να μεταβάλει το μήκος του.

Skoda Octavia RS

H Skoda παρουσίασε τη νέα Octavia RS iV, το πρώτο Plug-in Hybrid μοντέλο της σειράς, η οποία έχει μέγιστη ισχύ 245 PS και μπορεί να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο σε μια απόσταση 60 km. Περισσότερα εδώ.

VW ID.4

Μετά το ID.3, το ID.4 είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο SUV από τη Volkswagen. Το ID.4 θα είναι το πρώτο όχημα στο μεγαλύτερο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς, την κατηγορία compact SUV, με κλιματικά ουδέτερη παραγωγή και λειτουργία.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μία Chevrolet Corvette Split Window με σύγχρονη καρδιά

cars

Δοκιμάζουμε το SEAT Tarraco 2.0 TDI

cars

Infotainment: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος των σύγχρονων αυτοκινήτων!

cars

BYD: Ανακοινώθηκαν οι τιμές των ηλεκτρικών Han, Atto 3 και Tang στη Γαλλία

cars

Αναβλήθηκε η δημιουργία της ηλεκτροκίνητης Aston Martin

cars

Πουλιά και αυτοκίνητα: Μια μη αρμονική σχέση

cars

Η Tesla ετοιμάζει και άρμα μάχης;

cars

Αναβαθμίσεις για τα Dacia

cars

Γιαπωνέζος ή Ευρωπαίος; Ποιoς είναι ο λιγότερο “ζημιάρης”;

cars