CARSNEWS
F1 & RACES

Όλο και πιο κοντά στην Aston Martin o Vettel!

Να λοιπόν που για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε πως στη Formula 1 έχει σημασία η ερμηνεία των δηλώσεων και όχι η αναπαραγωγή αυτών.

Έτσι η στροφή που είχε κάνει η διοίκηση της Racing Point (που το 2021 θα μετονομαστεί σε Aston Martin Racing), με τον Otmar Szafnauer να επιλέγει εντελώς διαφορετικό αφήγημα την τελευταία φορά που του ζητήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια που συνέδεαν την ομάδα του με τον Sebastian Vettel, αποδείχθηκε πως είναι αιτία κι αφορμή.

Ο Γερμανός που αποχωρεί φέτος από τη Scuderia Ferrari, πέρασε μερικές εβδομάδες… «περιπλάνησης», αναζητώντας επιλογές για την επόμενη σεζόν αφού όπως ο συντάκτης αυτού του άρθρου υποστηρίζει σταθερά, δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αφού λοιπόν δεν βρέθηκε θέση στις δύο πρώτες επιλογές, δηλαδή τη Mercedes και τη Red Bull Racing, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ποντάρει στην Aston Martin.

«Θύμα» αυτής της εξέλιξης θα είναι ο Sergio Perez, καθώς παρότι υπέγραψε πέρυσι νέο τριετές συμβόλαιο, αυτό έχει όρο που μπορεί να το τερματίσει, με την ομάδα να του καταβάλει αποζημίωση που εκτιμάται πως θα είναι επταψήφια… φλερτάροντας με οκταψήφιο νούμερο. Φυσικά, δεδομένου πως ο Μεξικανός κουβαλά μαζί του και χορηγούς, η όλη διαπραγμάτευση δεν είναι τόσο εύκολη και απαιτεί χρόνο.

perez-stroll-gb19-a1000x600
O Stroll (αριστερά) μένει, ο Perez φεύγει.

Η «θυσία» αυτή έρχεται καθώς ο άλλος οδηγός της ομάδας, ο Lance Stroll, είναι ο γιος του ιδιοκτήτη (!), Lawrence Stroll. Ο οποίος με τη σειρά του, έχοντας αγοράσει σημαντικό πακέτο των μετοχών της Aston Martin, αξιοποιώντας και το όνομά της στην ομάδα της F1, θέλει τον ντόρο που θα προκαλέσει μία τέτοια στρατολόγηση.

Και φυσικά μη ξεχνάμε τον παράγοντα Daimler που επίσης έχει μετοχές στην Aston Martin, που προμηθεύει κινητήρες τόσο για τα sportscars της όσο και για τα μονοθέσιά της και που φέρεται να ήθελε να σχετιστεί με τον 33χρονο Γερμανό. Κι αφού οι εσωτερικές ισορροπίες και η δύναμη του Toto Wolff αποδείχθηκε πως δεν επέτρεπαν το να εκτοπίσει τον Valtteri Bottas, αυτό το αμέσως καλύτερο σενάριο.

Η ημερομηνία που αναμένεται να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τον Vettel και την Aston Martin, είναι 2 Αυγούστου, στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας.

Διαβάστε επίσης:

Δεν σκοπεύει να τα παρατήσει ο Vettel

O Vettel θεωρεί δικαιολογίες τα περί κορωνοϊού

Η «μάχη» του Vettel με τη Ferrari SF1000 (video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 2024 – H Alpine παρουσιάζει την Α524

cars

F1 GP Ιαπωνίας: Οριακή pole Verstappen

cars

Άλλο Formula 1 άλλο Formula E

cars

GP Ίμολα: Και μετά το χάος… Verstappen!

cars

F1: «Αναζωπυρώθηκε» το ενδιαφέρον της Porsche – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

GP Σάο Πάολο: Ο Verstappen νικητής μετά το χάος – Ο Leclerc εκτός πριν την εκκίνηση (photos)

cars

Οι πρώτες εικόνες μονοθεσίου του 2022 σε κανονικό μέγεθος

cars

F1: Ποιοι έχασαν το σεβασμό του Toto Wolff;

cars

Η Williams αποκαλύπτει τα χρώματα που θα έχει το μονοθέσιο του 2024

cars