CARSNEWS
NEW MODELS

Όνειρο θερινής νυκτός: Ένα Renault Clio στα πρότυπα του 5 Turbo! (Video)

To νέο Renault Clio είναι αναμφίβολα μία από τις κορυφαίες επιλογές στην κατηγορία του, και η έκδοση RS Line ότι πιο ευχάριστο έχουμε οδηγήσει τελευταία (μπορείτε να διαβάσετε πλήρη δοκιμή στο Car And Driver που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα, σπεύσατε!).

Όμως προς το παρόν δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποια πιο ισχυρή έκδοση με καθαρόαιμο RS λογότυπο. Και κυρίως δεν υπάρχει μία ακόμα πιο extreme εκδοχή ενός μικρού Renault (ας αφήσουμε τα ηλεκτρικά στην άκρη), όπως παλαιότερα το Clio V6, ή ακόμα καλύτερα το μυθικό 5 Τurbo.

Επρόκειτο για την γαλλική απάντηση για τους αγώνες ράλι των αρχών της δεκαετίας του 1980, και παρουσιάστηκε και σε έκδοση δρόμου έτσι ώστε να πάρει ομολογκασιόν. Οι διαφορές από το απλό 5άρι ήταν δραματικές, με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και ένα εντελώς διαφορετικό στήσιμο στο σύνολο του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να είναι ένα πολεμικό όπλο στις  ειδικές των ράλι. 

Η επίδραση που έχει ακόμα και σήμερα στους φίλους της αυτοκίνησης και ιδίως στους φανατικούς της γαλλικής εταιρίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Και αυτό το πνεύμα έρχεται να πιάσει ένας διαδικτυακός σχεδιαστής για να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό μείγμα παλιάς και σύγχρονης αισθητικής.

Το τελικό αποτέλεσμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αν και δεν εξυπηρετεί τίποτε περισσότερο από το να θυμηθούμε μερικές σημαντικές στιγμές στην ιστορία της Renault και το θάρρος που είχε πάντα να ακολουθεί έναν διαφορετικό δρόμο στα μικρά της μοντέλα. Οι καιροί βέβαια έχουν αλλάξει,, το να δεις κεντρομήχανο supermini είναι σαν να ξεκινάς ταξίδι για τον Άρη, ενώ ακόμα και ένα RS κλασικής διάταξης είναι ότι περισσότερο μπορούμε να περιμένουμε. 

Όσο για το Renault 5 Turbo ή εκείνο το απίστευτο Clio V6 καλό θα ήταν να τα αφήσουμε στην ησυχία τους. Στιγμάτισαν πολλούς από εμάς (ιδίως όσους είχαν την τύχη να τα οδηγήσουν) και καλό θα είναι κάποια τέτοια ιερά και όσια να  μένουν στο απυρόβλητο. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η αεροδυναμική της Mercedes-Benz EQC (βίντεο)

cars

Θα αγοράζατε ένα κινεζικό SUV εν μέσω της πανδημίας;

cars

H Toyota δημιούργησε τον τέλειο ρομποτικό μπασκετμπολίστα! (Video)

cars

H Porsche 911 Turbo S γίνεται ελαφρύτερη και ακόμα πιο σπορ.

cars

Ίδια σετ ελαστικών για κάθε πιλότο της Formula 1!

cars

Επαγωγική φόρτιση για την Jaguar I-Pace

cars

Υποχρεωτικά τα αυτόματης λειτουργίας φώτα στην Ιαπωνία

cars

Ο Trump διατάζει (!) την GM να φτιάξει αναπνευστήρες

cars

Βόλτα με τη Mercedes-AMG One σε πρώτο πρόσωπο! (video)

cars