CARSNEWS
NEW MODELS

Όταν η Mercedes-Benz G-Class μετατρέπεται σε “έργο τέχνης”

Η Mercedes-Benz G-Class είναι σίγουρα από μόνη της ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Τι γίνεται όμως όταν η ίδια η εταιρία αποφασίσει να κάνει κάτι πιο extreme με στόχο να εντυπωσιάσει τους πάντες και να βγουν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς;

Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες και κυριολεκτικά μας έχει αφήσει άφωνους. Πρόκειται για ένα μείγμα extreme αισθητικών επεμβάσεων πάνω στο κλασικό τετράγωνο σχήμα της G-Class μαζί με ένα πλήρες αγωνιστικό πακέτο στο σαλόνι.

Πρόκειται για μία έμπνευση του αρχισχεδιαστή της Mercedes Gorden Wagener για την οποία ζήτησε την συνεργασία ενός σχεδιαστή μόδας  Virgil Abloh. O τελευταίος δεν είναι κάποιος άγνωστος, αλλά είναι ήδη μεγάλο όνομα στο εξωτερικό, με δική του μάρκα ρούχων και μεγάλες συνεργασίες με τη Νike και την Αdidas.

Στο Project Gelandewagen όπως ονομάζεται έχουν προσπαθήσει να τραβήξουν την ήδη ακραία G-Class στα όριά της. Και έχουν δημιουργήσει κάτι πραγματικά μοναδικό, που ίσως να ξενίσει αρκετούς. Για παράδειγμα το χρώμα στο αμάξωμα είναι μεν λευκό, όμως δείχνει ξεβαμμένο και αρκετά ταλαιπωρημένο, λες και το αυτοκίνητο ήταν παρατημένο για χρόνια σε κάποια αποθήκη. 

Οι ζάντες και τα ελαστικά είναι επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακά, θυμίζοντας το ορίτζιναλ AMG Hammer, ενώ το όλο αμάξωμα είναι χαμηλωμένο όσο δεν παίρνει θυμίζοντας κατασκευές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Από το αμάξωμα έχουν αφαιρεθεί οι καθρέπτες, τα φλας ενώ το body kit έχει γίνει πολύ πιο επιθετικό με μεγαλύτερους και φαρδύτερους προφυλακτήρες και μεγάλα πλευρικά skirts.

Η κορύφωση του σχεδίου είναι στο σαλόνι, το οποίο είναι καλυμμένο από carbon fiber και έχει δύο απίστευτα αγωνιστικά καθίσματα. Το εσωτερικό έχει απογυμνωθεί εντελώς και τα μόνα που έχουν μείνει είναι ένα τιμόνι τύπου Formula 1 καθώς και μία αγωνιστικού τύπου κεντρική κονσόλα για τους διακόπτες λειτουργίας. Υπάρχει επίσης roll cage αλλά και εγκατεστημένο σύστημα πυρόσβεσης αγωνιστικού τύπου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα μηχανικά μέρη δεν έχουν δοθεί, με τον Wagener να υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο project είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης που δείχνει τις μελλοντικές μας αναζητήσεις για την πολυτέλεια και την μοναδικότητα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι μεταξύ πραγματικότητας και του μέλλοντος.

Το αυθεντικό όχημα δεν είναι προς πώληση, όμως η Mercedes έφτιαξε μία replica η οποία θα βγεί σε πληστειριασμό στις 14 Σεπτεμβρίου από τον οίκο Sotheby’s για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δοκιμάζουμε το νέο Hyundai i10: Ανεβάζει τον πήχη!

cars

Αυτή είναι η λιλιπούτεια Bugatti των 5.000 ευρώ

cars

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του Pininfarina (βίντεο)

cars

Το νέο Genesis G80 θα σε κάνει να λατρέψεις τα sedan της Hyundai

cars

Η Audi θα προχωρήσει στο facelift του Q2

cars

Ρόδα, τσάντα και κοπάνα στο Los Angeles! (Video)

cars

Κia διαλύεται κατά την παραλαβή του από την αντιπροσωπεία

cars

Audi Q4: Οι έντεκα λόγοι υπεροχής

cars

Συγκλονίζει η επιστροφή του Juan Manuel Correa στη δράση!

cars