CARSNEWS
NEW MODELS

Όταν η Porsche ζήλεψε το VW Scirocco

Mετά το πολλά υποσχόμενο σχεδιαστικό project το οποίο μας χάρισε μια σαφή εικόνα για το πώς η Σειρά 1 της BMW μπορεί να αποκτήσει έναν δυναμικότερο προσανατολισμό θυσιάζοντας τις δύο από τις πέντε συνολικά πόρτες, έρχεται μια Porsche Boxster να ακολουθήσει την ίδια ακριβώς σχεδιαστική συνταγή υιοθετώντας τις αναλογίες ενός δίπορτου shooting brake.

To αποτέλεσμα θυμίζει έντονα μια άλλη, σαφώς ταπεινότερη πρόταση του ομίλου Volkswagen, η οποία εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να εντυπωσιάζει. Ο λόγος για το Scirocco το οποίο αν και δεν πρόκειται να αποκτήσει σύντομα αντικαταστάτη, έχει τον τρόπο να διατηρείται στο προσκήνιο της επικαιρότητας αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητά του.

 Η συγκεκριμένη Porsche Boxster δημιουργήθηκε από μια ομάδα φοιτητών στην Ολλανδία, οι οποίοι με την καθοδήγηση ενός καθηγητή κατάφεραν να μεταλλάξουν πλήρως το σχεδιαστικό DNA του γερμανικού roadster.

Για τη μετάλλαξη αυτή αξιοποιήθηκαν τμήματα από διάφορα αυτοκίνητα, όπως η Porsche 911. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των προφυλακτήρων και των φωτιστικών σωμάτων, τα οποία δίνουν έναν διαφορετικό… αέρα στο δημιούργημα των Ολλανδών φοιτητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Porsche διαθέτει ήδη στην γκάμα την Panamera Sport Turismo οι οποία και υιοθετεί την ιδιαίτερη σχεδιαστική λογική ενός shooting brake, ενώ φήμες θέλουν και την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Taycan να ακολουθεί τον ίδιο σχεδιαστικό δρόμο με σκοπό να εμπλουτίσει την γκάμα της.

Αντιθέτως, οι πιθανότητες να δούμε ένα shooting brake που θα έχει αφετηρία την 911 είναι ελάχιστες κάτι που δεν ισχύει για τις Cayman-Boxster, η παρουσία των οποίων στην γκάμα της Porsche είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επαναπροσδιοριστεί.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ένα Audi RS Q8 με 1.000 άλογα!

cars

Θα τα καταφέρει να πουλήσει αυτή την Cadillac του 1968;

cars

Μικρά GTI με 20.000 ευρώ και πάνω από 125 ίππους- Τι μπορώ να επιλέξω

cars

Θα αγοράζατε ένα… αγροτικό Land Rover Defender;

cars

Μετά την αυτόνομη οδήγηση έρχονται τα αυτόνομα… παντιλίκια (Video)

cars

Κορωνοϊός: Δύσκολες ώρες για τον Flavio Briatore

cars

H Honda θέλει και δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη

cars

Μεγάλος περίπατος: Σε ένα παράλληλο σύμπαν…

cars

Με κινητήρες Nissan το επόμενο Mitsubishi Outlander;

cars