CARSNEWS
F1 & RACES

Όταν ο Michael Schumacher είπε ψέματα στον Eddie Jordan…

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία για την πρώτη εμπλοκή του σπουδαίου Michael Schumacher στη Formula 1, μοιράστηκε ο άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά – ο Eddie Jordan.

Ήταν 1991 όταν ενόψει του Grand Prix Βελγίου, ο επίσημος οδηγός της Jordan Grand Prix, Bertrand Gachot, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών μετά από επίθεση σε οδηγό taxi. Τότε, η Mercedes εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να εξασφαλίσει το ντεμπούτο του προστατευόμενού της – μέχρι τότε ο Γερμανός έτρεχε στο World Sportscar Championship και τη Γερμανική F3.

Η Mercedes πρόσφερε 150.000 βρετανικές λίρες στον Jordan, πρόταση την οποία εκείνος αποδέχθηκε. Η ιστορία έκτοτε είναι γνωστή: ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές, ανέβηκε πέμπτος στην εκκίνηση αλλά τελικά εγκατέλειψε με πρόβλημα στο συμπλέκτη της Jordan-Ford 191.

Όμως τα παρακάτω είναι λιγότερο γνωστά. Αφορούν στην πρώτη συζήτηση του δαιμόνιου Ιρλανδού με τον ταλαντούχο πιλότο, σχετικά με την εμπειρία του στην πίστα του Σπα στην οποία θα πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του με μονοθέσιο της Formula 1.

schumi-spa91-grid-a1000x600

«Μου είπε ψέματα, ψευδόταν κατάφορα. Τον ρώτησα πριν πάμε στο Σπα, αν είχε βρεθεί ξανά εκεί. Όταν κάνεις μία τέτοια ερώτηση σε έναν οδηγό, δεν περιμένεις να σου πει “ναι, ως τουρίστας”, περιμένεις πως έχει πάει εκεί ως οδηγός. Δεν είχε ιδέα για την πίστα. Είχε βρεθεί εκεί πολλά χρόνια νωρίτερα με τον πατέρα του, όταν έκανε karting, όμως δεν είχε τρέξει ποτέ εκεί. Αυτό καθιστά ότι πέτυχε εκείνο το Σαββατοκύριακο, ακόμα πιο ξεχωριστό», είπε ο Jordan στα podcast του BBC που τιτλοφορούνται This Sporting Life.

Μετά από αυτό το εντυπωσιακό ντεμπούτο, ο Schumacher μεταπήδησε στη Benetton-Ford για τους υπόλοιπους αγώνες της σεζόν, αντικαθιστώντας τον Roberto Moreno. Μία αλλαγή στρατοπέδου που εξόργισε τότε τον Jordan, δίχως όμως αυτό να επηρεάσει τα συναισθήματά του έναντι του Schumi.

«Το θέμα δεν ήταν αν συμπαθούσα ή όχι τον Schumacher. Αν πρέπει να απαντήσω, θα πω ότι δεν τον αντιπαθούσα. Ένιωθα πως χειρίστηκε πολύ άσχημα το θέμα αλλά πιστεύω πως η μεγαλύτερη ευθύνη ήταν της AMG στην οποία ανήκε. Δεν θέλω να πω πολλά, πάνε πολλά χρόνια και δεν θέλω να φανώ πικρόχολος αλλά χειρίστηκαν πολύ άσχημα τη συνεργασία μας. Το πως προχώρησαν σε μία αλλαγή στο συμβόλαιο, μίας λέξης – “το συμβόλαιο” και “ένα συμβόλαιο”. Ένιωθα πως ήταν άκομψη διαχείριση, ακόμα το πιστεύω. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο και δεν θα εμπιστευόμουν κάποιον που θα έκανε κάτι τέτοιο», είπε ο Jordan.

schumi-jordan-silverstone-test-20august-a1000x600

Διαβάστε επίσης:

Η F1 εξετάζει το σενάριο sprint αγώνων τα Σάββατα

H AlphaTauri ανακοίνωσε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων (video)

Θα φέρει πάλι διπλό GP στο Μπαχρέιν ο Covid-19;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στη Williams F1 o Ticktum!

cars

Ο Σάρτζεντ παραμένει στη Williams και το 2024

cars

ANT1: Όλος ο προγραμματισμός για την νέα σεζόν 2023-2024

cars

How Formula 1 drivers reacted to new level of fines from FIA – ‘Ridiculous’, ‘scary’ and ‘not appropriate’

cars

Sargeant discusses his chances of retaining Williams seat

cars

Ζυλ Μπιανκί: Ο πιλότος της F1 και το άδοξο τέλος του

cars

Οι μισθοί των οδηγών της F1 για το 2020!

cars

Wolff – Το Las Vegas μία πρόκληση για όλους μας

cars

Έχεις μαγαζί με θέα στην πίστα F1 του Λας Βέγκας; Ετοιμάσου να πληρώσεις

cars