CARSNEWS
NEW MODELS

Ό,τι αξίζει να γνωρίζετε για το νέο Citroen C4 (Video)

Μετά τις σχετικές διαρροές και την πρώτη γεύση που είχαμε η Citroen προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του ολοκαίνουργιου C4 που παίρνει την θέση τόσο του κλασικού hatchback όσο και του C4 Cactus. Κάπως έτσι εξηγείται η crossover σχεδίαση του αμαξώματος που σε μήκος φτάνει τα 4.360 mm, σε πλάτος τα 1.800 mm και σε ύψος τα 1.525 mm. Η απόσταση από το έδαφος είναι στα 156 mm.

Σχεδιαστικά το  νέο C4 θέτει νέα δεδομένα με την υπερυψωμένη σιλουέτα του και την χαρακτηριστική μπροστινή μάσκα με τα ιδιόμορφα φωτιστικά σώματα. Η οροφή σβήνει όμορφα προς τα πίσω δημιουργώντας μια κουπέ φόρμα και με το πίσω μέρος να έχει ένα όμορφο αεροδυναμικό ανάγλυφο.

Στο εσωτερικό οι επιβάτες θα έχουν κάθε λόγο να νιώθουν άνετα χάρη στο σύνολο του Advanced Comfort που περιλαμβάνει την πρωτότυπη ανάρτηση με τα αμορτισέρ με τα διπλά στοπ (Progressive Hydraulic Cushions) και τα ειδικά μελετημένα σε άνεση καθίσματα. Χώρος αποσκευών στα 360 lt που φτάνει το μάξιμουμ των 1.250 lt.

Στο εσωτερικό επικρατεί μια μινιμάλ άποψη με μια μεγάλη touch-screen με διαγώνιο έως 10’’ να υπάρχει στο μέσο του ταμπλό και να πλαισιώνεται από έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων. Εννοείται πως στον τεχνολογικό εξοπλισμό υπάρχουν όλες οι δυνατότητες συνδεσιμότητας και τα συστήματα υποβοήθησης ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Η νέα γενιά του μοντέλου βασίζεται στην CPM πλατφόρμα και το συμβατικό C4 έχει δύο κινητήρες σε διαφορετικές εκδόσεις. Ο τρικύλινδρος 1.2 PureTech έχει τις τρεις εκδόσεις με 100, 130 και 155 PS. Η έκδοση με τους 130 έχει προαιρετικό το αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ-8 όταν είναι στάνταρ στην ισχυρότερη. Την γκάμα συμπληρώνουν οι diesel στα 1.500 cc με 100 PS και 130 PS όπου έχουν στάνταρ μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και αυτόματο με 8, αντίστοιχα σε κάθε έκδοση.

Πολύ σημαντική είναι η παρουσία του πλήρους ηλεκτρικού e-C4 με το σύστημα πρόωσης του ομίλου PSA που συνδυάζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ στο μπροστινό άξονα με μπαταρία λιθίου ιόντων 50 kWh/ 400 V. Η Citroen ανακοινώνει αυτονομία 350 km με φόρτιση στο σπίτι σε 15 h (σε δίκτυο 16 Α, σε απλό δίκτυο ο χρόνος ξεπερνά την μια ημέρα), με wallbox 32 Α σε 7,5 h σε μονοφασικό ή  σε 5 h σε τριφασικό με τον φορτιστή 11 kW, και τέλος σε 30 min σε DC 100 kW και στο 80%. O οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προφίλ κίνησης (τα Eco, Normal, Sport). Οι επιδόσεις είναι στα 9,7 sec για την διαδικασία του 0-100 km/h με την τελική να περιορίζεται στα 150 km/h.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H πρώτη New Stratos, βαμμένη στα χρώματα της Alitalia, πωλείται

cars

To Hyundai Elantra N Line έρχεται με 203 ίππους στα 1.600 κ.εκ

cars

Συγκλονίζει η επιστροφή του Juan Manuel Correa στη δράση!

cars

Διέρρευσε η ολοκαίνουργια BMW M4

cars

Τι θα κάνει η Volkswagen με τα μικρότερα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα;

cars

Aπίστευτα πρόστιμα στην Γαλλία για τη μάστιγα των “φτιαγμένων” ηλεκτρικών ποδηλάτων

cars

Επίσημο: H Porsche Taycan Cross Turismo θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2020!

cars

H Byton ανακοινώνει πρόγραμμα δημιουργίας εφαρμογών για developers

cars

Έρχεται η πιο καυτή Toyota Corolla όλων των εποχών

cars