CARSNEWS
MARKET

10 αξιόπιστα αυτοκίνητα από φθηνά έως ακριβά

Η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου δεν εξαρτιέται από την τιμή ή την κατηγορία που ανήκει, αφού ένα μοντέλο με χαμηλή τιμή μπορεί να εμφανίζει λιγότερες βλάβες από ένα πολύ ακριβότερο ή το αντίστροφο. Βέβαια σε κάθε περίπτωση μεγάλο ρόλο παίζει η συντήρηση και ο τρόπος οδήγησης. Σε ένα αυτοκίνητο που τηρούνται κατά γράμμα τα σέρβις και δεν πιέζεται, οι πιθανότητες να βγάλει πρόβλημα μειώνονται.

Μία από τις έρευνες που γίνονται κάθε χρόνο και βασίζεται στα στοιχεία που συλλέγονται από τους κατόχους των αυτοκινήτων είναι αυτή του βρετανικού site HonestJohn.co.uk. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποια είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα για το 2022 (με άριστα το 10), σύμφωνα με τα δεδομένα που προέρχονται από 6.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Lexus NX (2014 – 2021): Μέση βαθμολογία αξιοπιστίας: 9,98. Το πρώτης γενιάς Lexus NX είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο της έρευνας. Οι κάτοχοί του το επαινούν ακόμα για την άνεση, την οδική συμπεριφορά και την πρακτικότητά του.

Hyundai Tucson: Μέση βαθμολογία αξιοπιστίας: 9,96. Με μικρή διαφορά ακολούθησε το νέο Hyundai Tucson, το οποίο παράλληλα πέτυχε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία (96,64%) στην ικανοποίηση κατόχων.

Kia XCeed: Μέση βαθμολογία αξιοπιστίας: 9,96. Έχει μέση βαθμολογία αξιοπιστίας 9,96 – που είναι ίδια με το Hyundai Tucson. Το XCeed είναι επίσης ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα στην ικανοποίηση ιδιοκτήτη, με ποσοστό 96,4%.

Skoda Superb: Μέση βαθμολογία αξιοπιστίας: 9,95. Ευρύχωρο, άνετο και με καλή σχέση ποιότητας – τιμής, το Skoda Superb είναι ένα αυτοκίνητο που αξιολογήθηκε πολύ ψηλά σε αξιοπιστία, όπως και σε ικανοποίηση ιδιοκτητών (93,95%).

Jaguar XF: Μέση βαθμολογία αξιοπιστίας: 9,90. Οι ιδιοκτήτες επαινούν επίσης την Jaguar XF για τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά της, μαζί με την άνεση και την ευκολία χρήσης του.

Jaguar F-Pace: Μέση βαθμολογία αξιοπιστίας: 9,87. Το σπορ SUV της Jaguar λαμβάνει επαίνους από τους ιδιοκτήτες για τις επιδόσεις και το πολυτελές εσωτερικό του.

Toyota Auris (2013-2019): Μέση βαθμολογία αξιοπιστίας: 9,86. Εάν χρειάζεστε ένα αξιόπιστο και προσιτό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είναι φθηνό στη χρήση, το Toyota Auris αποτελεί μια σίγουρη λύση.

Dacia Duster: Μέση βαθμολογία αξιοπιστίας: 9,86. Οι ιδιοκτήτες επαινούν επίσης το Duster για την ευκολία χρήσης, την πρακτικότητα και το χαμηλό κόστος χρήσης του.

BMW i3 (2013-2022): Μέση βαθμολογία αξιοπιστίας: 9,86. Το πολυτελές και κομψό BMW i3 άνοιξε νέους δρόμους για τα ηλεκτρικά οχήματα όταν κυκλοφόρησε το 2013. Οι οδηγοί λένε επίσης ότι το i3 είναι εύκολο στην οδήγηση, φθηνό στη χρήση και καλό στην οδήγηση.

Toyota RAV4: Μέση βαθμολογία αξιοπιστίας: 9,85. Το τελευταίο RAV4 έχει μια από τις καλύτερες βαθμολογίες αξιοπιστίας στο Honest John Satisfaction Index, ενώ η Toyota βρίσκεται επίσης στη λίστα με τις καλύτερες μάρκες αυτοκινήτων στις 10 πρώτες θέσεις.

Related Articles

Νέα Mercedes-Benz CLA με πολλές βελτιώσεις

cars

Η πολύ χαμηλή τιμή του νέου Honda Accord

cars

Mazda MX-5 έκανε 1.600 χλμ. με βιοκαύσιμα

cars

Το ηλεκτρικό Ram 1500 επαναπροσδιορίζει τα pick up

cars

Αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης των παροχών σε είδος με τη μορφή του εταιρικού οχήματος

cars

Καινούργιο Honda Civic με 400.000 χλμ.!

cars

WRC Ράλι Σαρδηνίας 2019: Τρεις οδηγοί στην κούρσα του Πρωταθλήματος

cars

Το νέο Nissan Dayz είναι το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020»

cars

Επίσημα στο δρόμο οι αυτόνομες Mercedes

cars