CARSNEWS
NEW MODELS

100.000 δολάρια για μια Chevrolet Camaro Hot Wheels!

Ο κ. Joel Magee είναι συλλέκτης μινιατούρων αυτοκινήτων από μικρό παιδί. Η συλλογή του αποτελείται από πολλά οχήματα, όμως ένα από αυτά είναι πραγματικά μοναδικό. Πρόκειται για μια Chevrolet Camaro Hot Wheels του 1968 η οποία εκτιμάται ότι κοστίζει 100.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 91.000 ευρώ! Τι ιδιαίτερο έχει αυτή η μινιατούρα η οποία κόστιζε 59 λεπτά του δολαρίου όταν πουλήθηκε εκείνη τη εποχή;

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Magee, ανακάλυψε το αυτοκινητάκι σε μια συλλογή και το απέκτησε. Διαπίστωσε ότι το χρώμα του ήταν διαφορετικό από ό,τι συνήθως, καθώς ήταν καλυμμένο με λευκό σμάλτο. Κάλεσε έναν ειδικό της «Mattel», της εταιρείας που το κατασκεύασε, ο οποίος το εξέτασε και επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του. Όπως είπε, πριν την κατασκευή των μινιατούρων οι σχεδιαστές της εταιρείας έβαφαν με σμάλτο κάποιες από αυτές για να διαπιστώσουν τυχόν ατέλειες στο αμάξωμα ή τις λεπτομέρειες αυτού και να τις διορθώσουν. Τα συγκεκριμένα πρωτότυπα δεν προορίζονταν για το εμπόριο, ωστόσο κάποιες φορές συσκευάζονταν εκ παραδρομής και διατίθονταν στην αγορά.

Η συγκεκριμένη μινιατούρα της Chevrolet Camaro είναι μοναδική και ο κ. Magee δήλωσε ότι δεν προτίθεται την πουλήσει. Αντιθέτως, θα την επιδεικνύει σε διάφορες εκθέσεις που διοργανώνονται στις ΗΠΑ ή θα τη διαθέτει για κάποιο θέμα στον Τύπο.

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ένα pickup με τα σήματα της Porsche θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο

cars

Η νέα Mercedes-Benz SL θα επιστρέφει στις ρίζες της

cars

H Nikola παρουσίασε τον ηλεκτρικό τράκτορα Tre 4×2 (video)

cars

«Περίπατος» για τον Charles Leclerc το «Albert Park» (video)

cars

Tαξιδεύουμε στην Άνδρο με το ξεχωριστό Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 PS EAT6

cars

To σπάνιο Toyota 2000GT κυνηγά ένα νέο ρεκόρ

cars

Άνοιξε η… γέφυρα και τον κατάπιε! (Video)

cars

Η γέννηση της πρώτης Plug-In υβριδικής Ferrari (Video)

cars

Ποιος είπε πως τα κλασικά μοντέλα δεν είναι επένδυση;

cars