CARSNEWS
NEW MODELS

30 χρόνια Renault Clio!

Όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρία, φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια στιλιστικής και τεχνολογικής επανάστασης, 30 χρόνια προσπαθειών να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός ενεργητικού κοινού, 30 χρόνια ζωής. Από το 1990 που παρουσιάστηκε, το Clio μετράει περισσότερα από 15 εκ. αντίτυπα, ένα νούμερο που το κατατάσσει στα πλέον επιτυχημένα εμπορικά, ευρωπαϊκά μοντέλα. Για πολλά χρόνια διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις της κατηγορίας Β στη γηραιά ήπειρο, ενώ σήμερα, στην πέμπτη του πλέον γενιά, κοντράρεται ανοικτά με το Volkswagen Golf για το απόλυτο ευρωπαϊκό best seller.

Επιχειρώντας μία μικρή ιστορική αναδρομή, η κάθε γενιά του έδωσε το δικό της στίγμα στην αγορά. Το πρώτο Clio, του 1990, προσέφερε τεχνολογίες και συστήματα που μέχρι τότε συναντούσαμε κατά κανόνα σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Η δεύτερη γενιά του έδωσε μεγάλη έμφαση σε θέματα άνεσης και πρακτικότητας. Με την τρίτη γενιά απογειώθηκε η προσφερόμενοι ποιότητα. Η τέταρτη γενιά υιοθέτησε ένα δυναμικό design, ενώ η τωρινή, πέμπτη γενιά, το βρίσκει πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Με υψηλότατα στάνταρ ασφαλείας, σύγχρονους κινητήρες και την E-TECH υβριδική τεχνολογία.

Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων, οι άνθρωποι της Renault λανσάρουν μία καμπάνια με όνομα “The next chapter of a great story”. Πρακτικά, χρησιμοποιούν τα social media για να μαζέψουν ιστορίες ανθρώπων που έζησαν με το Clio τους. Μικρές πτυχές της ζωής που, όμως, στο τέλος έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Εάν λοιπόν είσαστε (ή ήσασταν) κάτοχος ενός Clio και νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτε τη δική σας ιστορία ή να διαβάσετε ιστορίες άλλων, μπορείτε να στραφείτε στα Instagram, Facebook και Twitter της Renault.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mycarnow@Kosmocar: Η νέα, καινοτόμος ψηφιακή υπηρεσία αγοράς αυτοκινήτου

cars

Πόσο πιθανό είναι να δούμε ένα pickup από την Audi;

cars

To Renault Clio κερδίζει το VW Golf σε πωλήσεις στην Ευρώπη

cars

Δέκα μονοθέσια της F1 που… τράβηξαν τα βλέμματα!

cars

Την απόλυση 10.000 εργαζομένων εξετάζει η BMW

cars

F1: Μπακού και… βλέπουμε!

cars

Είναι τα ηλεκτρικά το next big think της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου;

cars

Η Ferrari εξελίσσει την SF90 Stradale Spider

cars

Η Suzuki προσθέτει mild υβριδικά συστήματα στα αυτοκίνητά της

cars