CARSNEWS
NEW MODELS

40 Χρόνια Audi Quattro (Video)

Λίγα αυτοκίνητα μπόρεσαν να προσδιορίσουν τόσο έντονα μια εταιρεία στην ιστορία της Αυτοκίνησης. Το Audi Quattro είναι ένα από αυτά. Είναι το όχημα που «οδήγησε» την Audi στην ισχυροποίηση της αυτόνομης ύπαρξής της εντός του Ομίλου VAG, στην τεχνολογική καινοτομία έναντι των εμπορικών αντιπάλων της, στον κολοφώνα της αγωνιστικής δόξας.

Το 1980, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Audi παρουσίασε το Quattro, ένα τρίθυρο coupé που βασιζόταν στο Audi 80 και το οποίο θα άλλαζε ουσιαστικά τα δεδομένα επιδόσεων των αυτοκινήτων, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στους αγώνες. Οι επιτυχίες του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980 και η τεχνολογική καινοτομία που εισήγαγε το σύστημα τετρακίνησης «quattro» στα αυτοκίνητα παραγωγής έκαναν την Audi να πρωτοπορεί αλλά και να ταυτιστεί με αυτό.

Στα σαράντα χρόνια που πέρασαν από εκείνη την παρουσίαση, το σύστημα quattro εξελισσόταν και προσαρμοζόταν διαρκώς στα δεδομένα της κάθε δεκαετίας. Θα συνεχίσει να υπάρχει στην νέα εποχή που διαμορφώνεται από την πορεία της Αυτοκίνησης προς την ηλεκτροκίνηση. Το quattro 2.0, όπως ονομάζει πλέον η Audi το σύστημα τετρακίνησης, είναι έτοιμο στα πρωτότυπα e-tron S και e-tron S Sportback. Τα μηχανικά μέρη του, όπως τα γνωρίζαμε, είναι λιγότερα αλλά η αποτελεσματικότητά του θα παραμένει υψηλή. Ωστόσο, δεν γίνεται να ξεχάσουμε πώς άρχισαν όλα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κορωνoϊός: Πώς μπορείς να παραγγείλεις αυτοκίνητο στην Ελλάδα μένοντας… σπίτι

cars

Στα 145 εκατ. δολάρια το μπάτζετ των ομάδων της Formula 1 το 2021 (video)

cars

Κλειστή η Εθνική έξω από τη Λάρισα λόγω ανατροπής βυτιοφόρου με εύφλεκτο φορτίο (video)

cars

Βαριά καμπάνα για την Racing Point από τη FIA

cars

GP Σάο Πάολο – Κατατακτήριες: Ιστορική pole Magnussen στο Interlagos!

cars

O Chris Harris ντριφτάρει ασταμάτητα σε ένα επικό video

cars

Διάκριση για τον προπομπό του νέου Fiat Panda

cars

Επιβεβαίωση Car and Driver: Ο Hulkenberg στη Haas το 2023

cars

Το BMW eDrive Zones δημιουργεί ηλεκτρικό δακτύλιο σε 80 ευρωπαϊκές πόλεις (video)

cars