CARSNEWS
NEW MODELS

512.000 ευρώ για ένα ρολόι Bugatti!

Πριν από μερικούς μήνες παρουσιάζαμε το Chiron Tourbillon, ένα ακόμα ρολόι περιορισμένης παραγωγής της εταιρίας Jacob & Co. για τη Bugatti, το οποίο έφερε μέσα του μία μινιατούρα κινητήρα W16 και κόστιζε 255.000 ευρώ! Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τόσο γρήγορα η αμερικάνικη αυτή εταιρία κατασκευής ρολογιών να ξαναχτυπήσει. Όπως φαίνεται όμως, οι δύο φίρμες τα πάνε αρκετά καλά μεταξύ τους.

Το νέο της δημιούργημα ονομάζεται Twin Turbo Furious και ανήκει στην κορυφαία σειρά Grand Complication Masterpieces. Πρόκειται πραγματικά για ξεχωριστά ρολόγια, από έναν από τους ικανότερους ωρολογοποιούς παγκοσμίως. Και αυτό αποδεικνύεται και από τα νούμερα. Ο μηχανισμός του αποτελείται από 832 μέρη και θεωρείται από τους πιο πολύπλοκους και εντυπωσιακούς που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Για την ακρίβεια, ελάχιστες εταιρίες μπορούν να επιτύχουν τέτοια ακρίβεια και τέτοια λεπτότητα στην κατασκευή, σύμφωνα με το Forbes.

Αναφορικά με την κάσα, είναι διαστάσεων 57X52 mm και αποτελείται από 88 κομμάτια. Για την κατασκευή της έχει χρησιμοποιηθεί τιτάνιο, ανθρακονήματα, και 18 καρατιών χρυσός. Το Twin Turbo Furious θα παραχθεί σε μόλις 30 αντίτυπα και σε δύο εκδόσεις, μία με χρυσό και μία με ανθρακονήματα. Μάλιστα, η κάθε μία από αυτές δεν θα ξεπεράσει τα 18 κομμάτια σε παραγωγή, ώστε να υπάρχει μία σχετική ισορροπία στις επιλογές του κοινού.

Και κάπου εδώ περνάμε στο κόστος. Από τη στιγμή που το ρολόι έχει εμπνευστεί από την τριών και κάτι εκατομμυρίων ευρώ Bugatti Chiron Super Sport, δεν θα μπορούσε να προσφέρεται σε ένα ευτελές ποσό. Οι δημιουργοί του κοστολογούν το έργο τους στα 580.000 δολάρια (512.000 ευρώ, με τη σημερινή ισοτιμία). Κόστος διπλάσιο από το προηγούμενο ρολόι τους και αντίστοιχο με αυτό που θα εκταμίευε κανείς για να πάρει μία Ferrari και μία Lamborghini! Εάν τα έχετε αυτά τα χρήματα, διαλέγετε και παίρνετε…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Dacia: Πρώτη εμφάνιση για το ηλεκτρικό crossover των 15.000 ευρώ

cars

19 λόγοι για τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσετε ένα Lada! (video)

cars

Aπίστευτα πρόστιμα στην Γαλλία για τη μάστιγα των “φτιαγμένων” ηλεκτρικών ποδηλάτων

cars

Honda S2000 με τις… ζελατίνες αναζητά ιδιοκτήτη

cars

Οδηγούμε στην Ισπανία το νέο Ford Puma (video)

cars

H Tesla αναζητά νέο “σπίτι” για το Cybertruck

cars

Mega Τest αυτονομίας για 20 ηλεκτρικά αυτοκίνητα (Video)

cars

Στο σφυρί μια σπάνιας ομορφιάς Lancia Stratos

cars

Η νέα Porsche 911 Turbo S έχει 650 PS και τελική 330 km/h (video)

cars