
Ο Μαρκ Άνταμς, με το Opel Corsa GSE Vision Gran Turismo Opel
Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης IAA Mobility 2025, η Opel έκανε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση πως αλλάζει την προσέγγισή της στην ηλεκτροκίνηση, αυξάνοντας το ειδικό βάρος του fun to drive και των επιδόσεων.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν το εντυπωσιακό Opel Corsa GSE Vision Gran Turismo, το πρώτο concept car της Opel που συγχωνεύει τον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο, καθώς και το νέο Opel Mokka GSE. Το μοντέλο παραγωγής υψηλών επιδόσεων φέρνει την αίσθηση του ηλεκτρικού rally στον δρόμο. Βασίζεται στο Opel Mokka GSE Rally, που επίσης παρουσιάζεται στη φετινή Έκθεση IAA Mobility, και επωφελείται από την εκτεταμένη τεχνογνωσία της Opel στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Opel Corsa GSE Vision Gran Turismo Opel
“Το πιο πρόσφατο, πρωτοποριακό πρωτότυπο από το Ρίσελσχαϊμ εκφράζει το όραμα της Opel για το brand GSE. Ενώνει δύο εμβληματικά στοιχεία: το best-seller Corsa και τον κορυφαίο εξομοιωτή αγώνων Gran Turismo 7. Το Corsa GSE Vision Gran Turismo μπορεί να οδηγηθεί εικονικά”, ανακοίνωσαν σήμερα ο CEO της Opel Φλόριαν Χουτλ, η Επικεφαλής του τμήματος Marketing της εταιρείας, Ρεμπέκα Ράϊνερμαν και ο Head of Design Μαρκ Άνταμς.
60 χρόνια μετά το θρυλικό Experimental GT, η Opel παρουσιάζει ένα ακόμα concept car που θα μείνει στην ιστορία. Το Corsa GSE Vision Gran Turismo εμπνέει τόσο τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και τους φίλους του gaming, χάρη στο εμπνευσμένο design, αλλά και χάρη στα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά του, όπως είναι η ισχύς των 800 ίππων, η ροπή των 800 Nm, η επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,0 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα.
Τα δύο πρωτότυπα στην ΙΑΑ Mobility 2025 Opel
Το Opel Mokka GSE Rally αναπτύχθηκε ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο rally νέας γενιάς για επαγγελματικούς αγώνες, ενώ το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής, το Mokka GSE με 281 ίππους, θα προσφέρει μια ασύγκριτη οδηγική εμπειρία. Ένας ακόμη πρωταγωνιστής της Opel στη φετινή IAA Mobility είναι το κορυφαίο SUV Opel Grandland.
H Ρεμπέκα Ράϊνερμαν με το Opel Corsa GSE Vision Gran Turismo Opel
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο Grandland Electric AWD (All Wheel Drive). Το πρώτο ηλεκτρικό τετρακίνητο όχημα της Μάρκας αποδίδει 325 ίππους, με μέγιστη ροπή 509 Nm και αυτονομία 489 χλμ. (WLTP) με μία φόρτιση. Η Opel ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμη μια ακόμη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Grandland, με αυτονομία περίπου 700 χιλιόμετρα.