CARSNEWS
NEW MODELS

Ποιο είναι το κρυμμένο μυστικό του Citroen 2CV των 138.000 ευρώ;

Δεν πρόκειται για το παλαιότερο Citroen 2CV που κατασκευάστηκε ποτέ ούτε φυσικά και για εκείνο με το πλουσιότερο ιστορικό. Και όμως το πράσινο 2CV Sahara του 1964 πρόκειται σύντομα να αλλάξει χέρια έναντι 138.000 ευρώ.

Τι το κάνει τόσο πολύτιμο και ξεχωριστό; Το γεγονός ότι παρήχθησαν μόλις 86 αντίτυπα της συγκεκριμένης έκδοσης, η οποία μάλιστα τέθηκαν στην υπηρεσία της ισπανικής αστυνομίας.

Πλήρως ανακατασκευασμένο, το συγκεκριμένο 2CV έχει αλλάξει μόλις δύο ιδιοκτήτες από τη στιγμή που εγκατέλειψε την αστυνομική του καριέρα.

Την άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται πιστοποιούν και τα 5.000 χιλιόμετρα που έχει διανύσει μέχρι σήμερα, ωστόσο, αυτό ίσως να μην ήταν αρκετό για να δικαιολογήσει την τιμή των 138.000 ευρώ αν κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του δεν κρυβόταν μια μηχανολογικήφύσεως ιδιαιτερότητα.

Ο λόγος για έναν δεύτερο κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, με τη βοήθεια του οποίου το συγκεκριμένο 2CV αποκτά κίνηση και στους τέσσεριςτροχούς.

Και οι δύο κινητήρες είναι του ίδιου τύπου και είναι οι αυθεντικοί καθώς όχι μόνον δεν έχουν αντικατασταθεί αλλά και δεν έχουν υποστεί κάποιου είδους μετατροπή.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

V2X, η τεχνολογία που θα απογειώσει την ασφάλεια των αυτοκινήτων

cars

Ο καθρέφτης που (δεν) άλλαξε την αυτοκινητοβιομηχανία

cars

Renault: μείωση προσωπικού κατά 10.000, μείωση παραγωγής κατά 700.000

cars

Ποια είναι η νέα Bugatti που αγόρασε ο Cristiano Ronaldo;

cars

Η Hyundai καταρρίπτει τους μύθους της ηλεκτροκίνησης

cars

FIAT: Έναρξη εργασιών σε τρία εργοστάσια μόλις παύσει η απαγόρευση

cars

Lotus Evija: 0-300 km/h σε λιγότερο από εννέα δευτερόλεπτα!

cars

Απογοητεύει η πραγματική αυτονομία της ηλεκτροκίνητης Porsche Taycan

cars

Δείτε το νέο τιμοκατάλογο της Mazda στην Ελλάδα

cars