CARSNEWS
AUTONEWS

Seat: Το 2025 ένα μικρό, ηλεκτρικό crossover.

Η ανυπομονησία των κατασκευαστών για το μέλλον και η αδυναμία τους να προβάλλουν το όραμα τους για το μέλλον με ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο σε κάποια μεγάλη έκθεση, μας έχει οδηγήσει σε παράδοξα όπως να ανακοινώνονται “επίσημα” μοντέλα τα οποία δεν πρόκειται να δούμε σε καμία έκθεση πριν περάσουν 4-5 χρόνια. Αυτό ακριβώς κάνει η Seat που  ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως θα εμπλουτίσει την γκάμα της με ένα νέο, μικρό, ηλεκτρικό crossover… το 2025!

Η ισπανική εταιρία του Volkswagen Group κρατά καλά κρυμμένα τα χαρτιά της στην συγκεκριμένη παρτίδα, αποκαλύπτοντας ελάχιστες λεπτομέρειες με τις πιο βασικές να αφορούν στο μέγεθος του νέου μοντέλου και στην τιμή του. Σύμφωνα με την Seat λοιπόν, το επερχόμενο μοντέλο θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το σημερινό Arona και θα κοστίζει περί τα €20.000 με €25.000 ώστε να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή στις μάζες και να βοηθήσει την Seat στην επίτευξη των “Green Deal” στόχων της.

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα πληροφορία αφορά στην αρχιτεκτονική που θα χρησιμοποιεί το νέο μοντέλο της Seat. Αυτή είναι η “MEB-Lite” που αποτελεί μία πιο βασική εκδοχή της γνωστής πλέον, MEB και η οποία θα λειτουργεί ως βάση όχι μόνο για το επερχόμενο crossover αλλά και για τα ID.1 και ID.2 της Volkswagen. Πιο σημαντικά όμως, η Seat έχει τεθεί επικεφαλής της εξέλιξης της συγκεκριμένης πλατφόρμας για ολόκληρο το Group και αυτό έχει την σημασία του. Είναι εμφανής η προσπάθεια του Volkswagen Group να αλλάξει το προφίλ της Seat, επιτρέποντάς της να αναλάβει πρωτοβουλίες, να στηριχθεί σε νέες τεχνολογίες και να ενισχύσει την θέση της στην αγορά με ηλεκτρικά, σπορ μοντέλα που δεν είναι απαγορευτικά για το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού.

The post Seat: Το 2025 ένα μικρό, ηλεκτρικό crossover. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τρομακτικό ατύχημα του Ott Tanak στο Monte Carlo.

cars

Δικαστική διαμάχη FCA – Mahindra

cars

Στις 20 Ιανουαρίου η Mercedes-Benz EQA, με έως και 272 ίππους.

cars

Video: Πώς και πόσο επηρέασαν οι κανονισμοί εκπομπών ρύπων το Audi RS3;

cars

Renault. Εμπλουτίζει συνεχώς τη γκάμα των υβριδικών μοντέλων της

cars

Η Touring Superleggera ετοιμάζει την Berlinetta Aero!

cars

Ανάκληση Volvo V60, S60 & XC40

cars

Nέο Opel Astra. Ξεκινά να δέχεται παραγγελίες

cars

Η Hyundai γυρνά την πλάτη στο diesel;

cars