CARSNEWS
MOTONEWS

Zeths One-Joy 125 – Αντιγραφή με διαπιστευτήρια βλασφημίας!

Είχαμε ξαναδεί την κινεζική Zeths εδώ, με το ρετρό στοιχείο αρκούντος έντονο και τη συνέχεια να είναι στο ίδιο μοτίβο.

Η εν λόγω εταιρεία γεννήθηκε πολύ πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2016 με τη δραστηριότητα της αποκλειστικά στην κινεζική αγορά. Η τελευταία της δε πρόταση έχει τη μορφή μιας μοτοσυκλέτας που μπορεί να σας φαίνεται οικεία.

Αν όχι θα πρέπει να πάμε πίσω στο χρόνο και στο Mike “The Bike” Hailwood, μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας, με το Honda RC174 του να είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Είναι επίσης το μοντέλο από το οποίο εμπνεύστηκε η Zeths για το One-Joy 125. Εντωμεταξύ περί αδειών και δικαιωμάτων μάλλον ούτε λόγος, με τα στυλιστικά στοιχεία της κινέζικης απομίμησης να έρχονται αυτούσια από την εμβληματική αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

OneJoy2.jpg

Από την άποψη των επιδόσεων, η Zeths χρησιμοποιεί έναν αερόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κ.εκ. με ισχύ 8,5 ίππων. Στα.. εντυπωσιακά του πράγματος, παρατηρούμε ως και σύστημα διπλής εξάτμισης που αντιγράφει την αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Οι ταχύτητες είναι… 4 και η Zeths αναφέρει ότι προσφέρει στη μοτοσυκλέτα της έναν αυτοματοποιημένο φυγόκεντρο συμπλέκτη, εξαλείφοντας την ανάγκη για συμπλέκτη. Ακόμα, η τελική φτάνει τα εντυπωσιακά… 100 χλμ/ώρα.

OneJoy3.jpg

Στα του εξοπλισμού, η μοτοσυκλέτα διαθέτει εμπρός και πίσω δισκόφρενα, ενώ διαθέτει και προαιρετικό ABS. Κυλά σε τροχούς 12 ιντσών (!) με ελαστικά 120/70 μπροστά και πίσω. Επιπλέον, η μοτοσυκλέτα είναι πολύ προσιτή ακόμη και σε νεαρούς αναβάτες, καθώς έχει ύψος σέλας μόλις 60 εκατοστών. Στο πλαίσιο της αντιγραφής χώρος για 2ο άτομο εννοείται πως δεν ευπάρχει..

Τέλος, μιας και όπως είπαμε η Zeths δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην κινεζική αγορά, μην περιμένετε αυτό το χαριτωμένο μικρό αντίγραφο σε δρόμους εκτός Κίνας. Για την ιστορία όμως, σε ευρώ θα κοστολογούνταν περί τα 1.150 ευρώ, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του 2023.

Related Articles

Η αδιανόητη μηχανή που γεννήθηκε από τη… δυσπιστία

cars

Casey Stoner: Τα MotoGP έχουν πλέον πιο πολλά ηλεκτρονικά από την F1

cars

Κυκλοφόρησαν 203.811 αυτοκίνητα για πρώτη φορά το 11μηνο φέτος

cars

Η αγωνιστική μοτοσυκλέτα MotoGP του Brad Binder στην έκθεση μοτοσυκλέτας 2023!

cars

Χάρμα ιδέσθαι η νέα, πανίσχυρη Triumph Rocket TFC

cars

Μικρή μοτοσυκλέτα ή παπί;

cars

Ένα Kawasaki διαφορετικό από τα άλλα

cars

Σε νοιάζει πραγματικά από που είναι η μοτοσυκλέτα σου;

cars

Ποιος έχει προτεραιότητα; Η μοτοσυκλέτα ή το αμάξι;(η πλειοψηφία δεν ξ

cars