CARSNEWS
NEW MODELS

Aπίστευτο: Αυτό το Datsun κοστίζει τα 10πλάσια από μία Μaybach!

Η τρέλα με τα ιαπωνικά classics καλά κρατεί στις ΗΠΑ, και αυτή την φορά τα φώτα της δημοσιότητας συγκέντρωσε πάνω του ένα Datsun 240Z σε εξαιρετική κατάσταση. Πρόκειται για ένα μοντέλο του 1971, το οποίο έχει λίγο πάνω από 30 χιλιάδες χιλιόμετρα στο ταχύμετρο, είναι βαμμένο σε πράσινο και είναι σε πραγματικά εξαιρετική και original κατάσταση.

Το 240Ζ υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ μοντέλα της πρώτης εποχής της Datsun, από τα οποία παραχθηκαν 168.584 μονάδες. Στην Ιαπωνία ονομαζόταν Fairlady Z επειδή ο πρόεδρος της Nissan Katsuji Kawamata είχε εκείνη την εποχή ξετρελαθεί με το μιούζικαλ My Fair Lady. 

Γνήσια αυτοκίνητα εκείνης της εποχής, χωρίς μετατροπές και με καθαρό μητρώο είναι εξαιρετικά δύσκολα να βρεθούν. Και αυτό να εξηγεί γιατί το συγκεκριμένο κατάφερε να πιάσει τόσα χρήματα στην on line δημοπρασία. Τα 310.000 δολάρια είναι ποσό εξωφρενικό για τα δεδομένα των classics όμως τα ιαπωνικά εκείνης της εποχής είναι τεράστια μόδα στην Αμερική και γι’ αυτό κρατούν και τόσο υψηλές τιμές.

Το συγκεκριμένο ανήκε σε έναν αντιπρόσωπο της εταιρίας στην Ιντιάνα, που το είχε κρατήσει, μαζί με τον γιό του, μέχρι τον θάνατό του πέρσι τον Μάιο. Μετά πέρασε στα χέρια ενός οδοντίατρου, ο οποίος το φρόντισε αρκετά, έκανε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, έβαλε καινούργια ελαστικά και γενικά προσπάθησε να το επαναφέρει όσο γίνεται στην αρχική του φάση. 

Η τιμή του αυτοκινήτου το 1971 ήταν στα 3.757 δολάρια, κάπου 24.000 δολάρια σε σημερινές τιμές. Η ισχύς του εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα ήταν στα 150 άλογα, που χάρη στο ελαφρύ αμάξωμα εξασφάλιζαν πολύ καλές επιδόσεις στο σπορ Datsun. 

Oι τιμές τους στις διάφορες δημοπρασίες ποικίλουν, και υπάρχουν αυτοκίνητα όχι τόσο προσεγμένα που μπορούν να πέσουν αρκετά χαμηλά έως και μεταξύ 10 και 20 χιλιάδων δολαρίων. Πάντως για να έχουμε μια εικόνα, η ίδια εταιρία δημοπρασιών πούλησε και μια Maybach 54 του 2004 μόλις 34.000 δολάρια όταν καινούργια αυτή η πολυτελής λιμουζίνα κόστιζε στην εποχή της κοντά στ 300.000 δολάρια!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πρόγραμμα της Rolls Royce για την προστασία των μελισσών

cars

Το μικρό και προσιτό Land Rover Defender είναι γεγονός

cars

Δοκιμάζουμε το Lexus RC F Track Edition των 472 PS (Video)

cars

Η νέα Porsche 911 Turbo S έχει 650 PS και τελική 330 km/h (video)

cars

Οι πωλήσεις του νέου υβριδικού Honda Jazz ξεκινούν το καλοκαίρι

cars

Καλπάζει το καυτό Hyundai i20 N στο Nurburgring (video)

cars

Οι mild hybrid εκδόσεις του Ford Puma

cars

Το νέο ημερολόγιο της Pirelli (Video)

cars

Στην Ελλάδα η νέα Skoda Octavia με τιμή έκπληξη

cars